Champions League Real Madrid vs PSG: Varför Real Madrid vs PSG är en Champions League slaget om Giants - Stockholm Alex

Latest

2018/02/14

Champions League Real Madrid vs PSG: Varför Real Madrid vs PSG är en Champions League slaget om Giants

Champions League Real Madrid vs PSG Varför Real Madrid vs PSG är en Champions League slaget om Giants

På alla hjärtans dag, Real Madrid och Paris Saint-Germain in i Champions League Thunderdome och det finns ingen spännande-mentalt, åtminstone--fram till 6 mars, retur benet för knockout omgången av 16.

Få sammandrabbningar av denna storleksordning har varit som noll-summa i detta skede av kampanjen, någonsin.

Champions League Real Madrid vs PSG: Varför Real Madrid vs PSG är en Champions League slaget om Giants
                          Real Madrid och Paris Saint-Germain in i Champions League

För de regerande europeiska mästarna, det är riktigt enkelt. Detta är Real Madrids livlina. Misslyckas med att dra dig till säkerhet och säsongen är över den 7 mars, med Gut-vridande tanken på någon mer meningsfull fotboll i ytterligare sex månader.

När det gäller PSG, på sätt och vis, kan effekten bli ännu större. De kommer fortfarande att ha troféer att spela för-och vinna-men deras kamp är lika mycket lagligt och ekonomiskt. Och det finns ingen berätta vad skada nederlag kan medföra, men det skulle sannolikt gå bortom blåmärken Egon.

Börja med Madrid, vinnare av tre av de senaste fyra Champions League-kronorna och deras numeriska skräck visar att vara 17 poäng bakom Arch-rival Barcelona i La Liga, om än med en i stort sett irrelevant spel i handen och på takt för sina lägsta poäng totalt i 11 år. De slogs också ut ur Copa del Rey av Leganes, en klubb som spelar i bara deras andra någonsin topp-flygsäsong. I själva verket skulle Real Madrid inte ens står inför Juggernaut som är PSG om inte för efter behandling andra i Champions League gruppspelet.

Förväntningarna är rutinmässigt hög, men också rutinmässigt träffade, på Bernabeu, vilket är varför när alla hjul lossnar samtidigt denna säsong, är reaktionen lika mycket en av undra som det är av förtvivlan. Klämma så mycket du kan ur en dynasti och veta hur man hanterar en cykel är en konstform. Madrid kände sig övertygade om att de hade gjort det, låsa upp förrätter med långsiktiga kontrakt och åter fylla bänken med unga talanger. För en annan säsong åtminstone, de trodde att detta skulle vara en vind-up-and-Go team, så välsignad med stjärna makt, erfarenhet och professionalism att allt det skulle ta skulle vara några galaktisk-viskande från Manager Zinedine Zidane att hålla dem på högsta nivå.

Men det tog inte mycket att kasta Real Madrid off otakt: en tidig säsong mål torka för Cristiano Ronaldo, några skador, förlust av form i andra områden, några ungdomar som var lite för grön, en skvätt otur-inget avgörande för sin egen , men allt det bildar en ful mosaik.

Champions League Real Madrid vs PSG: Varför Real Madrid vs PSG är en Champions League slaget om Giants
                                                 Real Madrid och Paris Saint-Germain


En exit i Champions League skulle betyda inget finger kvar att gömma sig bakom. Lokala medier, av vilka några redan kräver en djup laxermedel och återuppbygga, skulle vara kvar med något att göra men planera nästa säsong. Det sannolikt skulle hända ändå, skillnaden är att det kommer att hända förr, kommer det att vara offentliga och det kommer att vara allt tidskrävande i världens största Goldfish Bowl. Zidane, naturligtvis, kommer inte att vara säker antingen: Bernabeu-ikonen status, plus två Europeiska cuper, två Club World cups och en liga titel i 26 månader köper du en hel del, men inte livstid immunitet.

En Champions League Run-Heck, även vinna tre i rad-kommer inte papper över sprickorna. Men det kommer att köpa klubbens tid för en ordnad ombyggnad.

PSG: s frågor är något annorlunda. Champions League var hindret där de föll förra säsongen, efter en overklig, bittra och mycket kontroversiella två ben mot Barcelona. De reagerade genom omlastning, vilket innebar att hålla tro med chefen Unai Sandin, som misslyckades leverera den inhemska ligan till PSG för första gången på fem år, och dra ut alla stopp på sommaren.

PSG betalat en kvarts miljard dollar buyout klausul för att göra Neymar den dyraste spelaren i historien, mer än fördubbling av tidigare rekord. Det faktum att Neymar kom från Barcelona och lämnade mot sin vilja var ett massivt uttalande. PSG plockade sedan upp den näst mest dyra någonsin, Kylian Mbappe, för bra åtgärd. (Glöm lån-plus-återköp spektakel: Mbappe kommer att kosta dem minst $190 000 000, möjligen mer.)

Det är den typ av investeringar som kräver framsteg. Bara vinna de tre stora inhemska troféer, som de är benägna att göra i år, precis som i 2014-15 och 2015-16 säsonger, räcker inte.

Det finns en annan uppenbar, elefant i rummet. I 2014, bröt PSG UEFA: s regler för finansiell rättvisa, eftersom deras förluster översteg det tillåtna beloppet. Sedan dess har PSG: s intäkter vuxit kraftigt och de har varit kompatibla, men utgifterna Spree av 2017 väcker allvarliga frågor. Spännande i omgången av 16 kontra, säg, att förlora Champions League-finalen, innebär att lämna några $30M på bordet i prispengar. Den er ' framför du komma in i matcha statsinkomster, kommersiell statsinkomster och den sponsoren tillfälle så pass en djupare kopp springa skulle komma med.


Skulle det räcka med att flytta nålen på ett eller annat sätt? Sanningen är, ingen vet just nu, inte ens UEFA: s böna-räknare. Men det är säkert att säga att vinna Champions League skulle gå en lång väg mot att hjälpa dem att uppfylla sina FFP mål eller åtminstone komma tillräckligt nära för att få ett pass. För att inte nämna att en hypotetisk sanktion skulle vara mycket lättare att svälja om den kom med PSG: s första europeiska cupen, som också skulle vara franska fotbollens andra någonsin och först i ett kvarts sekel.

I slutet av den första veckan i mars kunde vi bevittna eftertexterna i Real Madrids andra galaktiska epok. Eller vi kunde se PSG: s Grand Summer Gamble spränga i deras ansikten... möjligen med ett FFP-sanktion runt hörnet.

Det är därför Real Madrid v PSG är stor. Det är därför detta är viktigt.