Mexico : Lulebor fick nog övervakade parkering med hjälp av fågelholk - Stockholm Alex

Latest

2017/09/20

Mexico : Lulebor fick nog övervakade parkering med hjälp av fågelholk

Lulebor fick nog – övervakade parkering med hjälp av fågelholk

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.


https://stockholmalex.blogspot.com/2017/09/mexico-lulebor-fick-nog-overvakade.html
Paret köpte en övervakningskamera för att hålla koll på bilen på parkeringen. Kameran gömdes i en fågelholk. Bild: Polisen.

Paret hade ledsnat på att få bilen vandaliserad. De tog lagen i egna händer och installerade en övervakningskamera, gömd i en fågelholk. Det skriver Norrbottens Media.

Men paret hade inte tillstånd för kameraövervakning, så nu åtalas paret för brott mot kameraövervakningslagen.

Det hela uppdagades sedan någon tipsat polisen att olaglig kameraövervakning pågick från en lägenhet i ett av Luleås större bostadsområden.

En polispatrull åkte till den utpekade adressen och på baksidan av flerfamiljshuset gjorde man ett fynd – en övervakningskamera gömd i en fågelholk på verandan.

Kamerans lins var riktad ut mot parkeringen. En sladd gick från kameran in till lägenheten i markplan.

Polisen gjorde husrannsakan inne i lägenheten och där fann man mer utrustning; en manöverpanel som var kopplad till tv:n.

Kvinnan som bor i lägenheten har i förhör med polisen berättat att paret köpte övervakningskameran i en butik i Luleå, sedan de ledsnat på att få bilen repad och skadad på parkeringen.

Det hade skett två gånger; ena gången hade bilen repats och samtliga däck hade punkterats.

Andra gången hade bilen repats på motorhuven, framskärmen och dörren. Sedan de installerat övervakningskameran hade de inte haft några problem, berättade kvinnan vidare. Hon har erkänt brott.

Mannen har medgett de faktiska omständigheterna men nekat till brott då han förhörts av polisen.Paret köpte en övervakningskamera för att hålla koll på bilen på parkeringen. Kameran gömdes i en fågelholk. Bild: Polisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar