damallsvenskan : Göteborg tillbaka på säker mark i damallsvenskan - Stockholm Alex

damallsvenskan : Göteborg tillbaka på säker mark i damallsvenskan

Men nu är laget tillbaka över nedflyttningsstrecket.
Detta efter en riktig islossning.

Göteborg är, tillsammans med jumbon Örebro, den stora besvikelsen i årets damallsvenska.

Göteborg tillbaka på säker mark i damallsvenskan efter bortaseger ...

Laget var av de flesta tippade att ligga på den övre halvan i serien, och nämndes av vissa till och med som en utmanare till de absolut högsta placeringarna.

Men så har det inte blivit. Laget har under hela säsongen varit fast förankrat på tabellens sista placeringar, och låg inför dagens omgång på seriens näst sista plats.

Och det såg länge mörkt ut borta mot topplaget Eskilstuna, som slogs om en andraplats och därmed spel i Champions League. Nio minuter in i den andra halvleken satte nämligen Eskilstunas landslagsanfallare Mimmi Larsson 1–0 till hemmalaget, och Göteborgs hopp om nytt kontrakt blev ännu mindre.

Men bara dryga minuten därefter kvitterade finskan Adelina Engman efter en snabb omställning.

Men ännu bättre skulle det bli. Sju minuter senare gjorde EM-spelaren Pauline Hammarlund 2–1, och minuten därpå gjorde landslagsmittfältaren Elin Rubensson 3–1, framspelad av just Hammarlund.

Och spiken i kistan, den kom 20 minuter senare då Elin Rubensson påpassligt tog hand om en bortslagen boll då Elin Lundberg var långt utanför målet. Rubensson slog läckert, nästan som Ola Toivonen i VM-kvalet mot Frankrike, bollen i mål.

Göteborg tillbaka på säker mark i damallsvenskan - P4 Göteborg

– Vi spelar riktigt bra fotboll i andra halvleken, säger Rubensson.

Innan matchen var slut skulle Göteborg ha gjort ytterligare ett mål, genom Pauline Hammarlund. Hammarlund visade att hon vill ha tillbaka sin landslagsplats då hon från straffområdets vänstra hörn läckert sköt bollen i krysset.

I och med segern passerar Göteborg nu Kvarnsveden och ligger nu två poäng före dala-laget med två matcher kvar att spela.