Helena Seger : Experten: "Helena är hans manager" - Stockholm Alex

Latest

2017/10/28

Helena Seger : Experten: "Helena är hans manager"

Experten : "Helena är hans manager"

Zlatan Ibrahimovics livspartner Helena Seger brukar beskrivas som en outsider och en gåta.
Men 47-åringen har en betydligt mer framträdande roll än vad många tror.
Helena Seger är Zlatans  Ibrahimovic manager utan att det nånsin har uttalats, säger varumärkesexperten Jacqueline Kothbauer. 


Helena Seger : Experten: "Helena är hans manager"
Meet Helena Seger, girlfriend of Zlatan Ibrahimovic forward for PSG and the Swedish national team. There's not many women who can handle Super Zlatan but ...


Helena Seger är en av fotbollsvärldens minst publika partners. Andra livskamrater till stora spelare har egna bloggar, podcaster, Instagram-konton – men inte Seger. Hon har nästan alltid hållit en låg profil.
Vad vet vi då om Zlatan Ibrahimovics Garboska flickvän? Jo, vi vet att hon är utbildad marknadsförare med fokus på varumärkesstrategi. Hon har arbetat i bar- och nattklubbsvärlden, varit butikschef hos såväl JC som Gul & Blå, hoppat in som säljare på lyxbutiker och suttit på chefsposter i stora företag som Malaco leaf, Swedish match och Fly Me.
– Det har varit jobbigt att ingen förstått att det inte är några älskare eller pappas pengar, utan jag som jobbat hårt för mina mål. Jag är ingen fotbollsfru som har vunnit en skönhetstävling. Jag känner mig faktiskt frustrerad över att jag inte fått kredd för det jag gjort, har Seger tidigare sagt till Elle.

Seger är Zlatans manager"

Och enligt vissa spelar Seger en större roll i Zlatan Ibrahimovics marknadsföringsprofil än vi andra kanske har föreställt oss.
Varumärkesexperten Jacqueline Kothbauer, författaren till boken "Mediababe: The code to social stardom", har studerat Zlatan ur ett varumärkesperspektiv. Hon hävdar att Seger har spelat en avgörande roll i stjärnanfallarens kommersiella samarbeten med företag som Volvo och Vitamin Well.
– Helena är Zlatans manager utan att det nånsin har uttalats. Om man fiskar lite så får man reda på att hon i allra högsta grad är involverad i hans affärsöverenskommelser. Hon har bestämt sig för att utåt sett är det han som är stjärnan och hon är hustrun som står bredvid. Det är en väldigt traditionell bild, säger Kothbauer.


Helena Seger & Zlatan Ibrahimovic
                                                  Helena Seger & Zlatan Ibrahimovic

Helenas hemliga val

Men bilden är på många sätt en chimär som döljer en betydligt mer komplex verklighet, menar Kothbauer.
– Egentligen är hon en "power-kvinna". Hon skyddar sig själv på det sättet. För om vi kände till hur hennes affärskarriär gått till, då skulle hon bli granskad av medierna som hon inte är i dag. Det här är ett val som hon har gjort. Och Zlatan har en liknande stil. "It runs in the family", som man brukar säga, säger Kothbauer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar