Martin Timell tas ur tjänst från TV4 - Stockholm Alex

Latest

2017/10/20

Martin Timell tas ur tjänst från TV4

Martin Timell tas ur tjänst från TV4

Martin Timell tas ur tjänst från TV4.
Detta efter Expressens avslöjanden om att han utsatt medarbetare för kränkningar, sexism och rasism.
- De nya uppgifter som nått oss är allvarliga och rimmar väldigt illa med det vi står för. De motsäger också den information vi hittills fått – att förändringarna som förra året vidtogs inom produktionen gällande arbetsmiljö, kultur och ledarskap har lett till att man kommit till rätta med de missförhållanden som tidigare uppdagats, säger TV4:s innehållsdirektör Åsa Sjöberg i ett pressmeddelande.


Martin Timell tas ur tjänst från TV4 Där jämför hon Martin Timell med sexanklagade Harvey Weinstein.
                   Där jämför hon Martin Timell med sexanklagade Harvey Weinstein.


Anklagelserna om kränkningar, sexism, rasism och homofobi har hopats mot Martin Timell.
Nu tar TV4 ett beslut, och tar Martin Timell ur tjänst.

Det meddelar kanalen i ett pressmeddelande under torsdagseftermiddagen.
- De nya uppgifter som nått oss är allvarliga och rimmar väldigt illa med det vi står för. De motsäger också den information vi hittills fått – att förändringarna som förra året vidtogs inom produktionen gällande arbetsmiljö, kultur och ledarskap har lett till att man kommit till rätta med de missförhållanden som tidigare uppdagats, säger TV4:s innehållsdirektör Åsa Sjöberg i pressmeddelandet.

"Måste gå till botten med anklagelserna"

Hon fortsätter:
- De uppgifter och anklagelser som nu framkommer är så pass allvarliga att vi beslutat att tills vidare lyfta den aktuella programprofilen ur tjänst. Vi måste gå till botten med de här anklagelserna, både från vår egen och produktionsbolagets sida. Nu kommer vi att utreda det här vidare i lugn och ro, och mer än så kan jag inte säga om vad som sker framöver, säger Åsa Sjöberg.

Det var Expressen som kunde avslöja hur Martin Timell betett sig illa på kanalen i flera år, och använt tillmälen som "bög" och "hora" mot både kvinnliga och manliga medarbetare.
Timell tafsade även på en kvinna under produktionen av TV4-programmet "Deal or no dela". 
En kvinnlig medarbetare berättar också om en incident som inträffade i en badtunna mellan henne och Martin Timell på en sommarfest. Timell ska ha vidrört kvinnan på ett extremt kränkande vis – framför hennes sambo. 
– Jag blev så chockad att det tog några sekunder där jag satt kvar så, och sen försökte jag slita mig loss, berättar kvinnan, som vill vara anonym, till Expressen.


Martin Timell tas ur tjänst från TV4
                                  TV4 startade en utredning av Martin Timell 2015.

Martin Timell tas ur tjänst

Martin Timell tas nu ur tjänst från TV4.
Åsa Sjöberg berättar vidare i pressmeddelandet:
- Jag vill verkligen också understryka att det här är oerhört viktiga frågor för TV4. Alla människors lika värde, jämlikhet och jämställdhet är centrala delar i våra värderingar, och vi tar starkt avstånd från all form av diskriminering och trakasserier, säger hon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar