Devin Kelley : Det här vet vi om Texas-skytten Devin Kelley - Stockholm Alex

Latest

2017/11/06

Devin Kelley : Det här vet vi om Texas-skytten Devin Kelley

Det här vet vi om Texas-skytten Devin Kelley

Minst 26 personer har skjutits ihjäl under en gudstjänst i en kyrka i Sutherland Springs Texas​. Det här vet vi om den misstänkte skytten Devin Kelley.

Minst 26 personer har skjutits till döds under en gudstjänst i en kyrka i Sutherland Springs i Texas, USA. Runt 20 personer är skadade och det yngsta offret var bara fem år gammal.


Devin Kelley : Det här vet vi om Texas-skytten Devin Kelley
                     Texas kyrkliga gunman Devin Kelley urladdades från US Air Force...


Devin Kelley har identifierats som den misstänkte skytten. Han hittades död i sin bil åtta kilometer från kyrkan, men om han skjutit sig själv eller blivit skjuten är oklart.
Det här vet vi om den misstänkte skytten Devin Kelley:

Han var 26 år gammal, gift med en kvinna och bodde i en förort till San Antonio, skriver CBS News.

Inga tydliga terrorkopplingar

Kelley ska inte ha haft några tydliga kopplingar till någon terrororganisation.

Arbete

Kelley har tidigare jobbat för det amerikanska flygvapnet, han började sin tjänstgöring 2010. Men fick för tre år sedan sparken efter att ha misshandlat sin fru och deras barn.

Han för dömdes i en militärdomstol för misshandeln och fängslades i 12 månader. Efter detta fick han sparken från flygvapnet.

LinkedIn

På LinkedIn beskrev Kelley sig själv så här ”Jag är en hårt arbetande och hängiven person. Jag lever efter de kärnvärden som U.S. Air Force står för”. Intressen som Kelley listat var bland annat "djurrätt" och "mänskliga rättigheter".

Ska ha bråkat med bekanta 

På Facebook ska Kelley under den senaste tiden ha bråkat med sina bekanta, och flera personer ska ha tagit bort honom. En av hans profilbilderna innehöll ett gevär.


Devin Kelley : Det här vet vi om Texas-skytten Devin Kelley
                     Devin Kelley foton: Devin Patrick Kelley Facebook konto förvirring


– Massor av folk tog bort honom efter ett tag, för att han var så grälsjuk. Det var som att han var ute efter bråk hela tiden. Man kan ju avgöra om någon försvarar åsikter eller bara är på jakt efter att starta något, berättar lokalbon Johnathan Castillo för LA Times.

Castillo fick en vänförfrågning från Kelley för några månader sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar