Friends Arena : Risk för regn – öppnar taket på Friends Arena - Stockholm Alex

Latest

2017/11/10

Friends Arena : Risk för regn – öppnar taket på Friends Arena

Risk för regn – öppnar taket på Friends arena

Fem grader och risk för regn.
Ändå fattades under fredagsmorgonen beslut om att hålla taket på Friends arena öppet när Sverige möter Italien i kväll.


Friends Arena : Risk för regn – öppnar taket på Friends Arena
                   3000 m ² Cladseal förseglar National Stadium Friends Arena i Sverige.

Det var under morgonens "match coodination meeting" som matchdelegater beslutade att den första play-off-matchen mellan Sverige och Italien kommer att spelas under öppet tak på Friends arena i kväll.

LÄS MER : Sverige mot Italien – allt du behöver veta

Under hela träningsveckan har det svenska landslaget tränat på Nationalarenan, men gjort det under stängt tak. När SportExpressen frågade förbundskapten Janne Andersson om dennes preferenser i början av veckan, var han avvaktande.
– Oj, det har jag inte ens tänkt på. Det vet jag inte. Det beror väl på omständigheterna om det regnar eller så? Det är väl mer för publikens skull, att det inte blir så kallt. Det är väl varmare då? Det är nog tanken i alla fall, sade förbundskapten Janne Andersson när han fick frågan i början på veckan.
– I grund och botten ska väl taket vara öppet om inte väderleken ställer till det på något sätt, men det har jag inte funderat på. Jag har inte funderat på om Italien har funderat på det heller. Jag ska fundera på det.

Kan regna

Enligt SMHI ska temperaturen i Stockholmsområdet röra sig ned mot fem eller fyra grader under kvällen, men utan risk för nederbörd. Detsamma uppger den norska väderrapportören YR.
Men enligt The Weather Channel, som bland annat förser den förinstallerade väder-appen i många smartphones, ska regn börja falla över huvudstaden från klockan 17.00 och framåt.
Avspark är 20.45.

Från Svenska fotbollförbundets hemsida :

"Klockan 10.30 på matchdagen beslutas om taket ska vara stängt eller öppet. Då tas beslutet om öppet eller stängt tak vid ett "match coordination meeting".
Svenska Fotbollförbundet (och alla andra inblandade) är underställda FIFA:s och UEFA:s regelverk i denna fråga. Grundregeln är att taket ska vara öppet.


Friends Arena : Risk för regn – öppnar taket på Friends Arena
                                                          Friends Arena


Stängt tak blir det om en samlad bedömning tydligt visar att det är risk att planen förstörs på grund av väderleken, och att matchen därför kan behövas ställas in.
Även om det inte föreligger risk för att planen förstörs kan matchen spelas med stängt tak om båda lagen, domare, delegater från FIFA och UEFA och arenaägare enhälligt kommer överens om detta."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar