Justice League : justice League Regissören har lyssnat på kritiken – men det blir platt - Stockholm Alex

Latest

2017/11/15

Justice League : justice League Regissören har lyssnat på kritiken – men det blir platt

Justice League Regissören har lyssnat på kritiken – men det blir platt

Superman är död, världen är en kaotisk plats som den genomonde Steppenwolf vill förgöra. Det enda som kan rädda mänskligheten är ett nytt gäng superhjältar.


justice League Regissören har lyssnat på kritiken – men det blir platt
                             Flash, Wonder Woman och Batman i Justice League foto


Superhjältar trivs bäst i grupp, om man ska tro Marvels bankvalv. Joss Whedons ”The Avengers” satte ny standard för trikåklädd action och är idag, med uppföljaren ”Avengers: Age of Ultron” på stabil andraplats, tidernas största superhjältefilm.

Så nu är tiden kommen för DC Comics att slå mynt av samma koncept. Inför denna mastodontuppgift verkar det som om Zack Snyder, arkitekten bakom DC:s filmiska universum – DC Extended Universe – tagit till sig kritiken mot den dystra, humorlösa värld som han byggde med ”Man of steel” och ”Batman v Superman : Dawn of justice”.

Sex serietidningshjältar i samma film känns som fem för hujeda. Lägg till det en anonym filmskurk och Justice League faller platt.


justice League Regissören har lyssnat på kritiken – men det blir platt
                    justice League Regissören har lyssnat på kritiken – men det blir platt


Titel : Justice League
Regissör : Zack Snyder
Manus : Chris Terri, Joss Whedon och en bunt andra
Skådespelare : Ben Affleck, gal Gadot, Ezra Miller
Genre : Superhjälteaction
Betyg : 1

Animationerna en gång så ska Superhjältarna rädda jorden. Den här gången är det rättvisa ligan som samlas. Ben Affleck Dacke Batman och Gal Gadot är Wonder Woman.

Björn Jansson du har sett Justice League, gillar du vad du sett?

-Nej, och det finns flera anledningar till det. nu när det kommer så mycket filmare från Serietidningarnas värld och så mycket pengar pumpas i i filmerna, den här har kostat mer animationerna 300 miljoner dollar så vill man ha mer animationerna det här.

Vad är det som inte är bra då? 

-Det mesta, om vi börjar med Superhjältarna så är det nästan alltid bättre när filmen handlar om en hjälte... då hinner man göra den hjälten lite personligare och fördjupa hantering. Här förstärks bara en sida av dom sex, och då gräns intressantare skådespelare och mer kemi mellan dom. ta Ben Affleck som Batman, hör Jonny han sin kanske träigaste filminsatsa någonsin. Man Agdala hela tid känslan av att han inte vet vilken kamera han ska titta i.

Undra kvinna då? Filmen med gal Gadot som undrar kvinna fick ju bra kritik och blev en publiksuccé?

-Ja, hon är visserligen ledare tillsammans med Sege Batman, men alltid med mindre kläder animationerna grabbarna och ibland åker nästan kameran under hennes minimalistiska kjol. Känns lite unket idag, män med Zack Snyder som regissör blir det ofta så.


justice League Regissören har lyssnat på kritiken – men det blir platt
                      Justice League "är inte precis" undra kvinna, "men det har inte...


Överhuvudtaget är det väldigt endimensionella karaktärer, och skurken Steppenwolf är nog den tråkigaste serietidningsskurken på film så här långt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar