Razer Phone : Här är Razers första smartphone – Razer Phone - Stockholm Alex

Latest

2017/11/02

Razer Phone : Här är Razers första smartphone – Razer Phone

Här är Razers första smartphone – Razer Phone

Razer Phone : Första intrycken

Razer har visat upp sin första smartphone, Razer Phone, som är speciellt anpassad för spel och underhållning med superskärm, massivt RAM-minne och jättebatteri.

Phone är Razers första försök att slå sig in på marknaden för smarta telefoner. Under ett event i London fick vi chansen att klämma och känna på telefonen. Och absolut, Razers debut känns lovande.


Razer Phone : Här är Razers första smartphone – Razer Phone
Några specifikationer för Razer telefon läckt ut inte alltför länge sedan, men här är vad enheten officiellt förpackningar, inklusive vissa telefon firsts. En Qualcomm Snapdragon 835...


Razer beskriver telefonen som ”den ultimata underhållningsmobilen”. Företaget fokuserar nämligen på tre primära områden – film, musik och spel. För att leva upp till beskrivningen har man bland annat bestyckat Razer Phone med en 5,7 tum stor skärm med 120 Hz, tryckt in Dolby Atmos-certifierade högtalare och toppat det med ett rejält batteri på 4 000 mAh. Under huven finns även 8GB RAM-minne.

Snygg design – men inte så komfortabel

Våra första intryck av Razer Phone är att det är ett stycke snygg hårdvara. Designen för tankarna till Sonys Xperia-serie med raka och rena kanter, och chassit är gjort av aluminium. Komforten är inte den bästa – att hålla i Razer Phone under korta stunder är inga problem, men efter några minuters flitigt användande gör det lite ont i händerna.

Den väger 197 gram, vilket är snäppet under Iphone 8 Plus. Men där Apple valt att runda kanterna för bättre komfort verkar Razer inte ha gjort några djupare tester på hur telefonen känns att använda. En annan sak vi inte riktigt gillar är att själva på-knappen, som även innehåller en fingeravtrycksläsare, ligger platt i själva telefonen. På grund av detta är det svårt att hitta och komma åt den.

Skärmen är riktigt bra


Däremot imponerar telefonen på de flesta andra plan. Skärmen är en fröjd att titta på med en upplösning om 1440 x 2560. Tack vare den höga bilduppdateringen, och Razers egna Ultramotion för bättre flyt, rullar Android på bättre än någonsin. 120 Hz är en stor anledning och ger faktiskt samma sköna ”scrollkänsla” som i nya modellerna av Ipad Pro. Skärmen är av typen IGZO LCD och har stöd för Wide Color Gamut. Kort sagt – bättre och mer kontrastrika färger.

Även ljudet lovar gott i Razer Phone. Den har som nämnt stöd för Dolby Atmos. Dessutom har Razer valt att placera högtalarna på fronten av telefonen, vilket förvisso gjort att den är ganska stor både upptill och nedtill, men det kompenseras med en välljudande upplevelse i både film, spel och musik. Däremot saknar telefonen 3,5 mm-jack, men Razer skickar med en adapter som har stöd för THX. På så vis ska du kunna få riktigt ”bioljud” direkt i handflatan.

Bra kamera – men långt ifrån bäst

Razer Phone har en kamera på 12 megapixel med vidvinkel baktill. Den har även en funktion Razer kallar för ”seamless zoom”, där de två kamerorna jobbar parallellt för att helt enkelt ge bättre och mer stabila bilder när du zoomar. Allt i allt gör den ett bra jobb – men vi upplever ändå att den är något sämre än Iphone 8 Plus, speciellt i mörkare partier.


Razer Phone : Här är Razers första smartphone – Razer Phone
                                          Smartphone för Gamers - Razer telefon


Allt som allt ser vi Razer Phone som en bra – om än inte perfekt – debut i mobilbranschen. Telefonen är proppad med tekniskt lullull och trots att det är en prestandabest ligger prislappen inte högre än runt 6 000 kronor. Razer skeppar telefonen med massvis av gamingfunktioner, exempelvis olika spelrelaterade teman, och har säkrat specialversioner av spel som nyttjar 120 Hz-tekniken till max.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar