Smhi Göteborg : Räddningstjänsten varnar för halka efter olyckor - Stockholm Alex

Latest

2017/11/22

Smhi Göteborg : Räddningstjänsten varnar för halka efter olyckor

Räddningstjänsten varnar för halka efter olyckor

Det kaotiska trafikläget under onsdagsmorgonen har börjat bli bättre. Vid 11-tiden flöt trafiken återigen på längs de flesta vägarna i Västsverige. – Det rullar på ganska bra nu, säger Stefan Gustafsson vid polisen.


Smhi Göteborg : Räddningstjänsten varnar för halka efter olyckor
                                                                     Smhi Göteborg


Nattens och morgonens intensiva snöfall över Västsverige orsakade stora problem i morgontrafiken.

På riksväg 40 mellan Borås och Göteborg hade flera lastbilar problem med att ta sig upp för backar. Vägen stängdes under morgonen också av helt i riktning mot Göteborg efter att två personbilar krockade med varandra vid 08.30-tiden.

Snövädret påverkade trafiken på flera håll i Västsverige och olyckor skapade även massiva köer längs E6 i både norr- och södergående riktning i Göteborg med omnejd. 

I Grästorp i Västergötland krockade under morgonen också en lastbil och en personbil vilket gjorde att lastbilen åkte ner i ett dike längs riksväg 47 som under en tid fick stängas av.

På Marstrandsvägen i Ytterby krockade två bilar tidigare, varav en av bilarna blev kraftigt demolerad.

Förseningar på Landvetter
På Landvetter flygplats har vintervädret också lett till flera försenade och inställda avgångar och flygplan på väg till flygplatsen har under morgonen dirigerats om till andra flygplatser.

– Vi uppmanar våra resenärer att hålla sig uppdaterade i appen eller på våran hemsida. Det är vissa förseningar på grund av att vi behöver snöröja, säger Victoria Ström, pressinformatör vid Landvetter flygplats.

Även kollektivtrafiken påverkades hårt av snöovädret.

– Det har varit en hel del problem på morgonen. Det är spårvagnstrafiken som har drabbats hårdast med stopp på olika hållplatser. Det är bland annat stopp vid Wavrinskys plats och Kapellplatsen. Det är framförallt spårvagn sju och tio som påverkas, berättade Rodrigue Alfahelle vid Västtrafik under morgonen.

SMHI gick redan på tisdagen ut med en klass 1-varning för att det skulle bli problematiskt i trafiken. 

Även i Bohuslän har det varit riktigt halt och strax före klockan 06.00 krockade två bilar i närheten av Stenungsund.

– Det är glashalt, det snöar för fullt, berättade Anders Svensson vid Södra Bohusläns räddningstjänstförbund efter olyckan.

LÄS MER : Kraftigt snöfall på väg – varning för halka

"Det är glashalt"
Trafiken påverkades även längs väg 155 i höjd med Syrhålamotet strax innan Älvsborgsbron på Hisingen i Göteborg vid sjutiden.


Smhi Göteborg : Räddningstjänsten varnar för halka efter olyckor
                               Räddningstjänsten varnar för halka efter olyckor


– Det snöar kraftigt och naturligtvis finns det vägar som är hala och svårframkomliga, vissa kör nog dessutom fortfarande med sommardäck. Den som ger sig ut med sommardäck har inte på vägarna att göra. I dag gäller det att ta sig i väg i tid, följa väglaget och inte hastighetsskyltarna, ta ut avstånden och var pigg och kry, uppmanade Stefan Gustafsson alla bilister.

Vid 11-tiden hade läget enligt Gustafsson förbättras i trafiken.

– Det rullar på ganska bra nu, det inträffar fortfarande några mindre olyckor, överlag ser det bra ut, säger Stefan Gustafsson.

Under förmiddagen har temperaturerna stigit i Västsverige och nederbörden har därefter övergått från snö till regn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar