December : Då handlas Lyko på First North - Stockholm Alex

Latest

2017/12/02

December : Då handlas Lyko på First North

Då handlas Lyko på First North

Hårvårds- och skönhetsbolaget Lyko bekräftar tidigare mediauppgifter. Aktien kommer att listas på First North och första handelsdag är planerad till den 12 december.

Det framgår av ett pressmeddelande.


December : Då handlas Lyko på First North
                                        Då handlas Lyko på First North | Affärs


Priset i introduktionserbjudandet har fastställts till 50 kronor per aktie och det motsvarar ett börsvärde för bolaget om cirka 766 miljoner kronor.

Introduktionserbjudandet, som kommer tillföra bolaget cirka 223 miljoner kronor, består totalt av knappt 4,9 miljoner aktier, varav nästan 4,5 miljoner är nyemitterade. Resterande del säljs av befintliga ägare.

Swedbank Robur och Länsförsäkringar Fondförvaltning är så kallade vara cornerstone-investerare och kommer enligt planerna köpa aktier för cirka 90 miljoner kronor i erbjudandet, eller omkring 37 procent av detsamma. Familjen Lyko har för avsikt att kvarstå som största ägare i bolaget på lång sikt och säljer således inga aktier i erbjudandet, heter det.

December : Då handlas Lyko på First North
                                          December Då handlas Lyko på First North


Lyko beskriver sig själv som en omnikanalplattform för hårvård och skönhet. Verksamheten består av webbplatserna Lyko.se, Lyko.no samt 40 helägda butiker i Sverige och Norge.

För 2016 redovisade bolaget totala intäkter om 658 miljoner kronor, motsvarande en tillväxt på 29 procent. Ebitda-resultatet var samtidigt 52 miljoner kronor.