God Jul: President Trump säger att han är glad att folk "säger god jul igen." - Stockholm Alex

Latest

2017/12/25

God Jul: President Trump säger att han är glad att folk "säger god jul igen."

Trump Tweets att folk säger god jul igen, Credits sig själv

President Trump säger att han är glad att folk "säger god jul igen."

"Jag är stolt över att ha lett anklagelsen mot angrepp av våra omhuldade och vackra fras," Trump skrev i en julafton tweet:
Trump hade lovat att detta år skulle vara annorlunda efter vad han såg som en trend mot att ge den kristna firandet korta processen till förmån för en mer generisk och inkluderande "Happy Holidays" meddelande.

"Ja, gissa vad? Vi säger "god jul" igen, "han meddelade i oktober på ett värde väljare toppmöte konservativa.

Presidenten gjorde ett liknande uttalande förra månaden under en ceremoni för att tända den nationella julgran. På söndagen delade han ett videoklipp av hans anmärkningar:
Konservativ ångest över en upplevd förskjutning från God Jul "Merry Christmas" har länge trängt. Tidigare Fox News värd Bill o ' Reilly talade om "kriget på julen" på sin show i åratal, belysa företag som valt att säga "Happy Holidays."

Trumps betoning på frasen har välkomnats av evangeliska kristna, som ser det som ett bevis på hans engagemang för religiös frihet.

Hans ansträngningar blev också en punch line på NBC: s "Saturday Night Live" nyligen, som Alec Baldwin porträtterade en festlig trumf som önskar människor en "god jul."

Han tillade: "du kan äntligen säga det igen, eftersom kriget mot julen är över. Den kommer snart att ersättas av kriget mot Nord Korea.

Presidenten tweeted söndag natt efter omslag upp julafton middag med sin familj på sin Mar-a-Lago utväg i Florida, där han spenderar semester.

Tidigare på dagen, spelade han Golf, skickade Julhälsningar till amerikanska trupper stationerade utomlands och pratade via telefon med barn om Santa besöker sina hem. Han lanserade också nya Twitter attacker på FBI: s biträdande direktör och nyhetsmedia.