VM-final Sverige: Sverige fick en gyllene chans att skrälla och gå till VM-final - Stockholm Alex

Latest

2017/12/17

"Kan jag se mig själv i spegeln?"

HAMBURG/STOCKHOLM. Sverige fick en gyllene chans att skrälla och gå till VM-final.
Då slarvade svenskorna bort ett superläge - och föll tungt mot Frankrike med 24-22.
– Det känns skit, säger succéspelaren Hanna Blomstrand.
Nu väntar match om tredje pris mot Holland.
– Kommer man hem med någonting runt halsen så är det extra speciellt. Det siktar vi absolut på, säger Blomstrand.

Sverige missar VM-final efter drama mot Frankrike  Just nu känns det otroligt surt. Vi har snubblat på mållinjen till den här finalen som vi har drömt om. Vi ska ladda om till på söndag.

Sverige gav favoriterna en rejäl match i semifinalen i Hamburg. Sverige fick en bra start på matchen och ledde länge, men i mitten av den första halvleken lade Frankrike i en extra växel. Fransyskorna gick fram till en fyramålsledning, 10-6.
Då vaknade Sverige på nytt, gjorde fem mål och kunde gå till halvtidsvila med ett måls ledning. Andra halvlek kom att bli snarlik den första. Sverige började bra, tappade initiativet och Frankrike kunde på nytt rycka åt sig en ledning på fem mål.

Sverige förlorade jätterama mot Frankrike

Då vaknade Sverige igen - och hämtade upp underläge 15-19 till 19-19. Sverige fick sedan ett jätteläge att avgöra matchen då en fransk spelare sköt mot Filippa Idéhn efter en avblåsning och straffades med en två minuters utvisning vid ställningen 21-21. Men Sverige lyckades bara spela 1-1 under utvisningstiden och föll till slut med 22-24 efter ett jättedrama.
– Det känns som att vi inte går för det 100 procent när vi har möjligheten. Jag måste nästan se matchen igen. Men det känns som att vi har många möjligheter att gå förbi men vi tar dem inte, säger Sabina Jacobsen efter matchen.

Sverige missar VM-final efter drama mot Frankrike

Frankrike möter nu Norge i VM-final, för svensk del väntar match om tredje pris mot Holland.
– Vi får försöka fokusera om. Vi vill ha medalj med oss hem. Det är bara att ladda om.

Svenska tårarna efter förlusten

De svenska spelarna var mycket besvikna efter förlusten.
Man har känslan, kan jag se mig själv i spegeln? Gjorde jag allt jag kunde? Det känns jobbigt, säger en tårögd Bella Gulldén.
Succéspelaren Hanna Blomstrand, 21, som dömdes bort i anfallet när Sverige jagade kvittering brast ut i tårar efter förlusten.
– Det kändes som att jag var igenom. Det känns skit, säger hon.
Johanna Westberg, vänsternia:
– Just nu känns det otroligt surt. Vi har snubblat på mållinjen till den här finalen som vi har drömt om. Vi ska ladda om till på söndag.