Handbolls Em: Sverige vidare – efter rysare i handbolls-EM - Stockholm Alex

Handbolls Em: Sverige vidare – efter rysare i handbolls-EM

Sverige vidare – efter rysare i handbolls-EM
Sverige var på väg mot en kollaps mot Serbien i handbolls-EM.
Då ryckte Sverige upp sig, trots att man hade två spelare utvisade.
Albin Lagergrens läckra framspelning till Jerry Tollbrings 27-23 blev matchavgörande och Sverige är nu klara för mellanrundan.
– När det gäller som mest är man allra bäst, säger TV3:s expert Claes Hellgren.

HÅNDBALL-EM , SVERIGE - Sveriges håp om EM-medaljer ute

Sverige hade kniven på strupen i den andra gruppspelsmatchen mot Serbien. Efter den tunga förlusten mot Island i fredagens EM-premiär var Sverige tvungna att vinna för att kunna gå vidare till nästa runda.

Sverige hade till och med chansen att kvalificera sig för mellanrundan i händelse av seger med tre mål.

Och Sverige tog chansen. I första halvlek visade Sverige upp ett fungerande anfallsspel, ett stabilt försvarsspel samtidigt som Mikael Appelgren storspelade mellan stolparna.

I paus ledde Sverige 16-10 och var på väg mot en säker seger. Men i andra halvlek tappade Sverige initiativet. Serbien åt sakta men säkert ikapp den svenska ledningen, som vid ett tillfälle bara var två mål.

Sverige vidare efter ett jättedrama
När Sverige då drog på sig två utvisningar och tvingades spela med fyra utespelare var det blågula landslaget illa ute. Men det var då Albin Lagergren och Jerry Tollbring klev fram.

Lagergren bjöd på en klassisk kullagerfint, gick förbi två spelare och friställde Tollbring med en passning.

22-åringen gjorde inga misstag utan satte 27-23 - och sedan rann Sverige ifrån och vann med 30-25. Därmed är Sverige klart för mellanrundan i gruppspelet.

– Skönt att få sätta det läge man fick, säger Tollbring.

– Det blev lite onödigt spännande. Vi spelar bra, tycker jag. Men ibland slarvar vi lite, fortsätter han.

Sveriges sista match i den första gruppspelsrundan, mot Kroatien, spelas redan på tisdag.