Coco: Coco Så bra är nya filmen "Coco" - Stockholm Alex

Latest

2018/02/02

Coco: Coco Så bra är nya filmen "Coco"

Coco: Så bra är nya filmen "Coco"

I ”Insidan ut” tog Disney Pixar med oss in i en elvaårings hjärna. Nu är det dags att besöka dödens rike, som inte alls går i Bergmanskt svart. 


Coco: Coco Så bra är nya filmen "Coco"
                                    Coco Så bra är nya filmen "Coco"


Oscarsnominerade ”Coco” ter sig tvärtom som ett glittrande kalejdoskop där mexikansk kitsch blandas med influenser från japanska Studio Ghibli, Tim Burtons ”The nightmare before christmas”, samt egna produktioner som ”Upp” och ”Toy story”. Där är blommor, skelett, offergåvor och färgglada andedjur i en salig röra.

Men 12-årige Miguel längtar förstås bort. Hans hjärta bultar för sången och gitarrens darrande strängar. Dessvärre är musik bannlyst i hans skomakarfamilj efter att gammelmormor Coco och hennes mamma blivit lämnade av pappan som hellre vill satsa på sångkarriären. Miguel trotsar musikförbudet, men råkar på kuppen slinka över till de dödas rike mitt under firandet av Dia de los muertos. Tar han sig inte därifrån före gryningen är han fast för alltid.

”Coco” är en typiskt varm Pixarberättelse med ett budskap, men det är det visuella överflödet som ändå stannar kvar längst.

Animerat

USA. Av Lee Unkrich, Adrian Molina. Med svenska röster av Adrian Macéus, Jonas Malmsjö, Rachel Mohlin, Eva Dahlgren, Maria Möller, Reuben Sallamander. Längd: 1:45. Från: 7 år.