Här kan du se Sveriges VM-kvart – på storbild - Stockholm Alex

Latest

2018/07/06

Här kan du se Sveriges VM-kvart – på storbild

VM 2018 Här kan du se Sveriges VM-kvart – på storbild

I takt med de svenska fotbollsframgångarna i VM har intresset också ökat på hemmaplan. 

Det råder nu VM-feber i hela landet – och i flera städer plockas storbildsskärmar fram så att svenska folket kan gå man ur huse. 

Kvällsposten har sammanställt en lista över storbildsarrangemangen, och några andra platser, där du kan heja fram blågult mot en semifinal. 

Här kan du se Sveriges VM-kvart – på storbild


Ola Toivonen mot Jordan Pickford, Andreas Granqvist mot Harry Kane och Janne Andersson mot Gareth Southgate. Och framför allt: Sverige mot England. 

Det råder VM-feber i Sverige tack vare fotbollslandslagets fantastiska framgångar i Ryssland. Det stekheta sommarvädret har förstås inte gjort saken sämre. På lördag kommer Sverige att stå stilla när hela landet följer VM-kvartsfinalen mot England.

Och runtom i landet har det vallfärdat svenska fotbollsfans till storbildsskärmar som satts upp för VM.

Roligare tillsammans 

I Folkets park i Malmö hade 13 000 personer samlats framför skärmarna för att heja fram Sverige i senaste matchen. I Stockholm och Göteborg har det varit arrangemang på bland annat Gamla Ullevi och Tele2Arena.

Men flera sydsvenska städer följer nu efter – i takt med intresset kan man på lördag se matchen på flera olika sätt. Några har vaknat först nu, medan andra har varit med från början.

Här kan du se Sveriges VM-kvart – på storbild


Med musik, hejaramsor och fantastisk stämning tycks många ha upptäckt tjusningen i att heja fram landslaget tillsammans. Och skulle Sverige vinna på lördag – ja, då lär det bli fest hela natten lång, från Ystad till Haparanda...

Sveriges kvartsfinal mot England börjar klockan 16.00 och sänds i Sveriges Television. Kommentatorer är Chris Härenstam och Glenn Strömberg.


FEM TIPS – TA MED DETTA

Solstol – går matchen till förlängning kan det bli en lång match. Med solstolen kan du sitta ner i pauserna och ifall det blir långdraget.

Engångsgrill – på vissa platser är det förbjudet på grund av brandrisken, på andra håll säljs det redan korv och öl i samband med matcherna. Men där det finns möjlighet kan en engångsgrill, lite plockmat och god dryck vara en perfekt uppladdning. Packa picknickkorgen och ha gärna en filt.


Matchtröja – precis som spelarna vill se ett gult hav i publiken, blir stämningen starkare om Sveriges städer badar i gult på lördag. Så, ta på dig matchtröja, eller det gulaste du har, och var med om att bilda havet som gungar Sverige fram till en semifinal. Har du blågula peruker, flaggor, banderoller eller annat – ta med det också!


Här kan du se Sveriges VM-kvart – på storbild


Vatten – det är en varm sommar i Sverige och prognosen pekar mot värmebölja och uppehåll i princip hela Sydsverige på lördag. Se till att hålla vätskebalansen och en vattenflaska kan vara en klok idé. Precis som spelarna behöver fansen vatten – inte minst för att orka sjunga.

Snacks – matchen på lördag kan bli en nagelbitare av sällan skådat slag? Det är två hyfsat jämna lag som möts och ett straffavgörande är inte omöjligt. Därför hinner man förtära både chips, godis, popcorn och vad man nu vill äta framför matchen. Men glöm inte att sjunga – och skräpet slänger ni förstås i papperskorgarna.