Kraftig brand i Dalby – en person till sjukhus - Stockholm Alex

Latest

2018/07/29

Kraftig brand i Dalby – en person till sjukhus

Brandkåren från Lund, Staffanstorp, Genarp och Malmö larmades tidigt på söndagsmorgonen till en brand på Pumpvägen i Dalby. En person har förts till sjukhus och branden rubriceras som mordbrand.

Larmet kom in till räddningstjänsten vid 04.10 på söndagen. På plats visade det sig att det brann i en industrifastighet. Enligt uppgifter till Sydsvenskans fotograf på plats räddade rökdykare en person ut från den brinnande byggnaden. Personen har förts till sjukhus.



Branden har spridit sig till byggnadens tak och brandpersonal har fått ta till skärsläckare för att att begränsa spridningen, bland annat för att förhindra att den når postens lokaler, som finns precis intill.

Dalby: Kraftig brand härjade i parhus


Tretton bilar från räddningstjänsten deltog i släckningsarbetet.
– Man har använt skärsläckare, övertryck och dimspik för att begränsa elden mot bostadsdelen och en intilliggande postlokal, säger Nina Janowicz, teamledare på SOS Alarm.



Vid 06.30 var branden nästan släckt och räddningstjänsten kunde börja avveckla insatsen.
– Vi kommer att ha en styrka kvar minst till klockan 11. Potentiellt kan det finnas glöd kvar i takkonstruktionen, säger Gustaf Sandell, inre befäl på Räddningstjänsten.
Delar av byggnaden har brandskadats och stora delar kommer att behöva saneras på grund av rökskador.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar