Mikkey Dee hyllar mamma i sitt sommarprat - Stockholm Alex

Latest

2018/07/27

Mikkey Dee hyllar mamma i sitt sommarprat

Mikkey Dee: ”Jag har spelat med en bruten fot”

Han har turnerat jorden runt med flera av världens största rockband. Men kopplar av gör han helst hemma i trädgården. Vi är naturligtvis fruktansvärt nyfikna på rockstjärnelivet.
Vad är det med dessa mammor? Fyra dagar i rad har jag lyssna till sommarpratare som hyllar sina mammor. Mest förvånad blir jag över att höra den tuffe hårdrockaren Mikkey Dee göra det.

Fast trots det långa håret och de kraftiga underarmarna låter han inte det minsta tuff. Han berättar avslappnat, på gränsen till lojt. I motsats till så många andra låter det inte som han läser innantill.

Den som räknar med rockanekdoter lär bli besviken
Den som hade räknat med att få höra historier om hur han på sina turnéer slår sönder hotellrum, badar i droger eller lägrar groupies blir besviken.
Här finns en och annan anekdot om medlemmarna i Motörhead, Scorpions eller något av de andra världsband där han spelat trummor.
Men mest av allt framställer han sig som en helt vanlig kille som råkar vara väldigt duktig på att spela trummor. En helt vanlig pappa som genom åren älskat att turnera men som samtidigt skyndat hem till familjen så fort spelningarna varit över. Som ständigt haft dåligt samvete för att han inte träffat sina båda söner tillräckligt mycket men som samtidigt blivit rastlös och jobbig om han inte fått åka ut på sina månadslånga världsturnéer.
Ett omtänksamt ego.