Vibeke Skofterud: Det hände när Skofterud dog - Stockholm Alex

Latest

2018/07/30

Vibeke Skofterud: Det hände när Skofterud dog

Polisen: Det hände när Skofterud dog
Vibeke Skofterud miste livet i en vattenskoterolycka. 
Nu har polisen lyckats fastställa hur olyckan gick till – och när 38-åringen avled.

Vibeke Skofterud, 38, rapporterades först försvunnen under helgen. I går, söndag, bekräftade till sist norsk polis att de funnit den norska OS-hjältinnan död på ön St Helena i Arendals kommun, sydöstra Norge, vid 11.30-tiden i förmiddags. Därefter rapporterade norska medier att Skofterud mist livet i en vattenskoterolycka.

Partnerns smärta efter Vibeke Skofteruds tragiska dödsfall


”Det låter konstigt”

Nu har utredningsledaren Torbjörn Trommestad beskrivit för norska Dagbladet hur olyckan gick till.

– Natten till söndagen var den första kvällen det var mörkt på väldigt länge. Det är väldigt svårt att köra båt och andra fordon när det är mörkt. Det gick fel den här gången, säger Trommestad.

– Hon träffade en holme. Det låter konstigt att man inte klarar av att styra ett fordon i mörkret, men det kan vara väldigt, väldigt svårt, även om man är bekant med det.

Vann OS-guld

Polisen har även lyckats tidsbestämma olycksförloppet.

– Den sista säkra observationen av Skofterud kommer runt midnatt. Avståndet från den sista observationspunkten till holmen där hon hittades är inte lång. Därför menar vi att olyckan skedde runt midnatt, säger Trommestad.



Vibeke Skofterud vann OS-guld i stafetten 2010 tillsammans med Therese Johaug, Marit Björgen och Kristin Störmer Steira. Hon ingick även i de norska stafettlag som vann VM-guld i Oberstdorf 2005 och på hemmaplan i Holmenkollen 2011.

Vibeke Skofterud omkom i vannskuterulykke


– Det är en ofattbar tragedi att allas vår livsglada Vibeke är borta. Våra tankar går till Vibekes familj och hennes närmsta, säger den norska landslagschefen Vidar Löfshus i ett pressmeddelande.