Zlatan tjänar 1,5 miljonor kronor per Instagraminlägg - Stockholm Alex

Latest

2018/07/29

Zlatan tjänar 1,5 miljonor kronor per Instagraminlägg

Zlatan Ibrahimovic Sponsrade inlägg på sociala medier är ingen ovanlighet.
Nu har brittiska företaget Hopper HQ listat vad elitidrottarna tjänar på sina inlägg.
Överst på listan är Cristiano Ronaldo – tätt följd av Zlatan Ibrahimovic som drar in 1,5 miljoner kronor per sponsrat inlägg.

De senaste månaderna har Zlatan Ibrahimovics nya sponsorsamarbeten blivit uppmärksammade i nationella och internationella medier och inte minst på hans egna sociala medier kanaler.

Zlatan på topplistan – drar in enorm summa


Över 800 miljoner människor världen över använder Instagram dagligen.

Zlatan Ibrahimovic har 34 miljoner följare

I dagsläget har 36-åringen samlat på sig 34,5 miljoner av dessa följare på sitt Instagram-konto.Själv följer han bara 25 användare, varav samtliga är antingen ett av hans gamla fotbollslag eller någon av hans sponsorer.



Nu har det brittiska Instagram-analytiska företaget Hopper HQ tagit fram statistik som visar hur mycket svensken, som i nuläget har 490 inlägg, tjänar på sina sponsrade inlägg – 1,5 miljoner kronor.

1,5 miljoner per inlägg

En siffra som placerar honom som sjätte högsta inkomsttagare på Instagram bland idrottsmännen på listan. Högst i topp är föga förvånat Cristiano Ronaldo, som med sina 137 miljoner följare och 2300 inlägg tjänar 6,6 miljoner kronor per sponsrat inlägg.



Av de elva idrottsprofiler som är rankade i mätningen består topp sju av fotbollsspelare, som bortsett från Ibrahimović och Ronaldo heter Neymar Jr, Lionel Messi, David Beckham, Gareth Bale och Luis Suarez.

Zlatan tjänar 1,5 miljonor kronor per Instagraminlägg


– Det är ganska fantastiskt vilket inflytande dessa yrkesverksamma har över sin publik. När det gäller försäljning och exponering hävdar många av företagen att de är värda vartenda öre, säger Mike Bandar, medgrundare av Hopper HQ, till Insider.
Se hela listan här. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar