Anna Hedenmo anser att bilden är förljugen - Stockholm Alex

Latest

2018/08/08

Anna Hedenmo anser att bilden är förljugen

Hon är programledare för ”Min sanning” i SVT.
Sanningen är också temat för hela Anna Hedenmos sommarprogram.

Själva utgångspunkten är att analysera hur foton ter sig i sociala medier och vilken falsk bild av verkligheten de visar. Hon tar upp kräftskivor, badklippor, leenden och rosé i motljus. Men ifrågasätter att inget nämns om sluddrande mammor och familjebråk.

Anna Hedenmo sommarpratar i P1


Bilden är förljugen, anser hon.

Men känns det inte lite fel att klaga på falskheten som förmedlas i sociala medier?

Det är inte konstigare än att familjealbum från förr nästan aldrig skildrar storbråk, våld, gråt eller ångest med prydlig handstil under som beskriver skeendet. Nej, det är glada miner från födelsedagar, familjesemestrar och krabbfiske.

Det är helt enkelt mänskligt att samla minnen på det som gör oss glada.

Och självklart hänger beteendet med in i sociala medier. 

Jag blir inspirerad av Anna Hedenmos tydliga gräns var privatlivet börjar. Det är en ständigt flytande gräns numera och den äldre generationen har betydligt högre integritet än dagens unga. Hon är proffsig men bjuder ändå på intressanta tankegångar kring vad man faktiskt kan fråga folk i singelhushåll samtidigt som hon beskriver lyckan i friheten som uppstår utan familjeliv att rutas in i.

Hedenmo om Hedenmo är allt annat än avslöjande


Hon lyckas föra in kritik mot hur medierna hanterade Me too i höstas, ifrågasätta dagens curlinguppfostring med barnen och hur dumt det är att ålderdomen ska stoppas med utslätade rynkor och ”50 är det nya 40.

Den exklusiva lektionen i intervjuteknik är en bonus. Hon beskriver Henning Mankell och hur hon gick till väga i ”Min sanning”, vilket lyfter det journalistiska jobbet som ofta kan kännas som att desarmera en bomb, spela tennis och leka psykolog samtidigt.

Anna Hedenmo är proffsig, smart och lyssnaren får underhållande folkbildning på köpet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar