Jonatan Unge är befriande roligt i "Sommar i P1" - Stockholm Alex

Latest

2018/08/10

Jonatan Unge är befriande roligt i "Sommar i P1"

Lättsam underhållning med välskrivet manus. 

Trots att Jonatan Unge avskyr att skriva långt, lyckas han ändå paketera ett befriande roligt sommarprat om egentligen inget särskilt.

Vi är en del som känner till Unge från hans satirpoddar som ”Della sport” och ”Lilla drevet”, men för den större lyssnarskaran är han ett ganska oskrivet kapitel.

Befriande när Jonatan Unge låter oss få skratta”


Hans sommarprat, som med mycket möda blev till, förstörde hans sommar och kostade honom en massa pengar är en personlig satir där han med varm röst guidar oss genom sitt liv – ett liv som bygger på att han är en priviligerad person som är född med silversked i munnen.

Föräldrarna, journalisterna Ingemar Unge och Cecilia Hagen, beskrivs kärleksfullt med humorn som känslovägg.

Han fick alla julklappar på önskelistan, men blev ändå inte nöjd. Han föddes utan smärta för att hans mor var så glad att han kom till världen. Det städades, pysslades och fixades kring honom långt upp i vuxen ålder.

Sådant kan provocera.

Men Jonatan Unge beskriver sina tillkortakommanden med självinsikt och en formuleringsförmåga som gör att man bara känner ömhet.

Här är Jonatan Unges sommarprat 2018


Hans psykoanalytiker, som verkar ha haft en central roll i sju år av hans vuxenliv blir som en tyst sidekick som har kommentarer på det mesta som sker: ADHD-diagnos, valet att bli komiker, trassliga kärleksrelationer och en glömd väska. Allt går att analysera enligt Freuds teorier.

Självklart ligger det smärta, riktiga känslor och många svårigheter mellan raderna när han beskriver sina 11 betalningsanmärkningar, sina diagnoser, misslyckade universitetsstudier och kraschade förhållanden. Men i sommarprogrammet får vi enbart underhållas.

Och det gör Jonatan Unge med bravur.

Sommar i P1” släpps som podd kl 07 och sänds i P1 kl 13.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar