Målfest i stjärnans comeback – Rimbo tappade tremålsledning men vann ändå: Tur och hårt arbete - Stockholm Alex

Latest

2018/08/04

Målfest i stjärnans comeback – Rimbo tappade tremålsledning men vann ändå: Tur och hårt arbete

Målfest i stjärnans comeback – Rimbo tappade tremålsledning men vann ändå: Tur och hårt arbete

Kajsa Sund är tillbaka. I segern borta mot Selånger i höstpremiären gjorde hon sina första tävlingsminuter sedan återkomsten till klubben.

– Det kändes jättebra, säger Rimbospelaren.

Kajsa Sund gjorde intryck direkt.
Det tog bara dryga minuten innan Rimbo tog ledningen genom Therese Rizzo på en målvaktsretur efter att Kajsa Sund frispelat Matilda Ullström.
Det blev 90 minuter plus tillägg för Rimbostjärnan i tävlingscomebacken.

Målfest i stjärnans comeback – Rimbo tappade tremålsledning men vann ...


– Det kändes jättebra. Sedan hade det varit kul att dra dit eller rulla in en kasse så klart, men det kommer. Jag var lite längre från mål än jag brukar vara. Det är kul, framförallt när Rizzo(Therese) är vaken på två hemspel när jag kommer som släpande och nästa gång så sitter två av två i stället, säger Kajsa Sund.

Rimbos tränare Harald Luther var väldigt positiv inför matchen om att ha en spelare som henne tillgänglig i laguttagningen.

– Det känns jättekul att hon är med, säger han.

– Jag tror det betyder jättemycket. Jag tror att hon hålla i boll framför allt ock skapa tid för laget. Det är hon ruggigt bra på.

Målfest i stjärnans comeback


Det var en match med två ansikten. Den första halvleken var helt klart Rimbos. Selånger kom ingenstans och Rimbo var effektiva på de chanser de fick. Hög press från roslagslaget gav resultat. Efter en halvtimme hade Rimbo jobbat till sig en tremålsledning.

Men innan halvleken var slut skulle Selånger reducera på hörna. Och dryga 20 minuter in i den andra hade Selånger kommit tillbaka och kvitterat.

– Vi får inte tappa deras kapten som vi gör vid första målet. Nummer två och tre är dåligt bara, vi sätter ingen press på bollhållaren och de får rinna igenom alldeles för lätt långt upp i banan och sedan får vi aldrig stopp på dem. När vi sedan ligger rätt så får vi inte undan bollen och är för klena i närkamperna och presspelet. Börjar en halka efter så halkar alla efter, säger Kajsa Sund

När Selånger var som bäst vinner Rimbo en frispark som EmmaLi Nordengrim enkelt slår in när hon ser att målvakten ska ställa upp en mur. Och mot slutet är lagets skyttedrottning Michaela Johansson vaken och snappar upp en dåligt slagen hemåtpass, rundar målvakten och lägger in 5–3 i öppet mål. Hennes mål nummer 13 i serien på lika många matcher.

– De(Selånger) förtjänar ett annat resultat det gör de. Sedan att vi dra det längsta strået, det var tur, men EmmaLi är grymt klok. Det är inte alla spelare som tänker så och så har vi Mickis(Michaela Johansson) som aldrig ger sig och därför får det där målet. Det är tur och hårt arbete som avgör.

Målfest i stjärnans comeback – Rimbo tappade tremålsledning men vann ändå: Tur och hårt arbete


Härnäst väntar Sandviken borta för Rimbo och sedan kommer Gustafs på besök till Arkadien. Och till skillnad mot våren(två vinster och fem förluster) så vill laget nu göra Arkadien till en ointaglig fästning.

– Vi ska ta hem alla pinnar på hemmaplan nu. Det är alldeles för dåligt med bara två vinster hemma. Det är vår borg att försvara och där har vi snubblat under våren. Där hoppas vi få till en förändring.

Selånger FK–Rimbo IF 3–5 (1–3)

Målen: 0–1 Theres Rizzo (2'), 0–2 Matilda Ullström (22'), 0–3 EmmaLi Nordengrim (28'), 1–3 Jennifer Larsson (45'), 2–3 Tove Hanold (54'), 3–3 Julia Wänglund (57'), 3–4 EmmaLi Nordengrim (62'), 3–5 Michaela Johansson (85').

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar