Mångmiljonarvet efter Barbro ”Lill-Babs” Svensson - Stockholm Alex

Latest

2018/08/08

Mångmiljonarvet efter Barbro ”Lill-Babs” Svensson

Efter de svåra åren: efterlämnar sig fastighet, kontanter, aktier – och scenklädessamling

Barbro ”Lill-Babs” Svensson slutade sin karriär på topp.
Efter ekonomiska svårigheter på 70-talet och konkurser på 90-talet kunde hon under 2000-talet istället räkna hem succéerna.
Enligt bouppteckningen, som Nöjesbladet tagit del av, efterlämnar hon sig kontanter, aktier, en fastighet och sitt bolag med scenklädessamling till ett värde av nästan sex miljoner kronor.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson har sörjts av hela Sverige sedan hon dog i cancer i början av april, strax efter sin 80-årsdag.



Nu har bouppteckningen efter den folkkära artisten lämnats in till Skatteverket och den visar att hon slutade sin karriär på topp. Efter att skulder betalats av, och kostnader för begravningen och minnesstunden i Järvsö, gravstenen och bouppteckningen räknats bort återstår drygt 5,8 miljoner kronor.

Inga värdesaker i bankfacken

Som arvtagare uppges Lill-Babs tre döttrar, Monica Svensson, 63, Malin Berghagen, 52, och Kristin Kaspersen, 49. Men hur arvet fördelas är ännu inte offentligt eftersom den testamentskopia som åberopas i bouppteckningen ännu inte har skickats in till myndigheten. Men av handlingarna som Nöjesbladet tagit del av framgår att ingen har fått några gåvor eller förskott på sina eventuella arv.

Inte heller förvarade Barbro ”Lill-Babs” Svensson några värdesaker i de två bankfack hon hade. Det ena var tomt och i det andra fanns minnessaker som foton och en cd-skiva.

Bouppteckningen efter Barbro LIll-Babs Svensson klar – värd nästan ...


Lill-Babs pengar fanns istället fördelade på en fastighet med taxeringsvärde på 838 000 kronor, innehav i fonder värda 125 000 kronor och 397 000 kronor på fyra bankkonton.

Aktier i spelbolag – och scenklädessamling

Dessutom hade den folkkära artisten investerat i aktier i bland annat Hennes & Mauritz, Byggmax Group och i spelbolagen Betsson, Cherry och Angler Gaming, till ett värde av drygt 700 000 kronor.

Barbro Svensson efterlämnar sig också en scenklädessamling. Enligt bouppteckningen är den svårvärderad och värdet för den har därför tagits upp som en del av värdet av hennes aktiebolag Lill Babs Management, som totalt värderas till 2,6 miljoner kronor.

Barbro "Lill-Babs" Svensson – så minns vi stjärnan


På 70-talet kämpade Lill-Babs med ekonomiska svårigheter efter skilsmässan från den norska fotbollsspelaren Kjell Kaspersen, men lyckades vända det genom att låna pengar och få ny skjuts i karriären tack vare olika musikaliska samarbeten.

Vände motgångar till framgång

Under tidigt 90-tal tyngdes hennes privatekonomi på grund av tre bolagskonkurser, bland annat värdshuset som hon drev i Järvsö och även hennes förvaltningsbolag Babi Förvaltning AB.

Men även det lyckades hon vända.

2015 sa hon till Nöjesbladet att hon alltid föredragit att tänka på familj och vänner istället för att lägga pengar på hög:

– Det har inte varit det viktigaste i mitt liv om man säger så. Det viktiga har varit barn, familj, vänner, att umgås och köpa presenter, sa hon då.

Ändå lyckades hon tack vare sina framgångar och succéer ända fram till sin död att efterlämna ett mångmiljonarv.

Nöjesbladet har sökt Barbro Svenssons anhöriga för en kommentar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar