Swedish National Police Board - Stockholm Alex

Latest

2018/08/09

Swedish National Police Board

VÄSTSVERIGE Bordellverksamheten i Skövde ska ha pågått under våren, vilket bekräftas av polisen. I övrigt är det i nuläget tunt med uppgifter kring fallet eftersom hela förundersökningen är sekretessbelagd.
En 24-åring åtalas nu för koppleri och två andra män för sexköp.

Det var veckan före midsommar som polisen slog till mot en misstänkt bordellverksamhet i Trollhättan. En 24-årig man har suttit häktad misstänkt för koppleri.

Uppgifter gjorde gällande att verksamheten tidigare ska ha funnits i Skövde. Det bekräftas av Johan Rexhag, biträdande lokalpolisområdeschef i Skövde.

– Vi har fått in en del tips från vår underrättelseverksamhet. Tipsen har vi hanterat och lämnat över till kollegorna i Fyrbodal där utredningen görs.

Pågick under våren

Det Johan Rexhag kan säga är att verksamheten i Skövde ska ha pågått under våren. Men var och under hur lång tid är uppgifter som är oklara.

Enligt polisen flyttar grupperna runt mellan olika städer. Dels för att följa efterfrågan och dels för att undvika att åka fast.

– Oftast är det inte jättestora nätverk, utan de kan vara släkt eller bekanta från samma land och stad. Oftast är männen hallickar och kvinnorna som utnyttjas deras flickvänner eller bekanta från hemorten. Kvinnorna är fattiga och utsatta och vill ha en chans att tjäna pengar på något sätt, säger Anne Åkerblom på polisen till Aftonbladet.

Flera tillslag

Varje vecka gör gränspolisen i region Väst tillslag mot adresser där misstänkt bordellverksamhet bedrivs. Ofta visar sig adresserna vara privatbostäder som hyrts ut via hemsidor på internet. Vid tillslaget i Trollhättan där den 24-årige mannen anhölls och nu åtalas för koppleri, fanns ytterligare två män som nu åtalas för köp av sexuell tjänst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar