Zlatan Ibrahimovic anklagas för örfil på en motståndare - Stockholm Alex

Latest

2018/08/25

Zlatan Ibrahimovic anklagas för örfil på en motståndare

Det är tydligen okej att slå andra spelare

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka på planen när LA Galaxy spelade 1-1 mot lokalrivalen Los Angeles FC – och hamnade, såklart, i centrum.
Svensken gjorde Galaxys mål men anklagas också för att ha örfilat en motståndare.

– Jag är inte säker på reglerna men jag antar att slå andra spelare är okej nuförtiden, skriver Lee Nguyen sarkastiskt på Twitter efter matchen.

Ett mål som godkändes efter videogranskning, ett stolpskott, en varning för filmning – och efter matchen anklagelser om en örfil på LA FC:s Lee Nguyen.

Zlatan anklagas för örfil på en motståndare


Att Zlatan Ibrahimovic var lördagsmorgonens huvudperson råder det ingen tvekan om.

Svensken gjorde 1-0 i första halvlek med minsta möjliga marginal. Zlatan sög ner ett inlägg på bröstet och petade bollen över mållinjen. Det krävdes dock videogranskning för att godkänna målet då den rensats undan precis innanför mållinjen.

Nära drömgränsen 500 mål

Målet var Zlatan Ibrahimovic 499:e i karriären och han är nu nära att bli den tredje aktive spelaren att nå drömgränsen 500 mål. Det skulle ge Zlatan en plats i ett exklusivt sällskap tillsammans med Cristiano Ronaldo och Lionel Messi.

– Vi skulle ha vunnit den här matchen enkelt med tanke på de chanser vi skapade. Vi var det bättre laget och vi spelade bra fram till straffområdet, sedan strulade vi till det, sa Zlatan när han mötte media i omklädningsrummet efteråt.



Men det var inte bara målet Zlatan Ibrahimovic uppmärksammades för. Efter matchen gick LA FC:s Lee Nguyen ut på Twitter och anklagade svensken för att örfilat honom under matchen. Mittfältaren publicerade en video där man ser svenskens hand uppe i ansiktet på Nguyen under ett tumult på planen.

”Jag är inte säker på reglerna men jag antar att slå andra spelare är okej nuförtiden”, skriver han till videon.

Även fotbollsjournalisten Jeff Reuter ha regerat på videon.

”Josef (Martinez, Atlanta) slog förvisso målrekord i kväll, men Zlatan måste ha tagit rekordet för att ha slagit två spelare under samma MLS-sommar”, skriver han med tanke på att Zlatan stängdes av tidigare för att ha sagit till försvararen Michael Petrasso i Montreal.