Brand på bilskrot – allmänheten varnas - Stockholm Alex

Latest

2018/09/13

Brand på bilskrot – allmänheten varnas

Allmänheten varnas – efter brand på bilskrot

En bilskrot utanför Karlskrona har börjat brinna på torsdagen.
Ett 15-tal bilar brinner och svart rök ses stiga mot himlen.

– Det är en omfattande brand och ett viktigt meddelande till allmänheten har gått ut till boende i området, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisen.

Vid klockan 10.15 på torsdagen fick SOS larm om en utomhusbrand på Tennvägen i Karlskrona i Blekinge. Enligt BLT brinner det i fordon på en bilskrot och svart rök ses stiga mot himlen.

Brand på bilskrot – allmänheten varnas


Branden ska ha börjat i en bilpress.

– Det brinner i ett 15-tal ihop pressade bilar och vi har lagt ut slang och begränsat branden så den inte sprider sig vidare eller till skogen. Det är ingen spridningsrisk i nuläget. Men vi släcker inte utan låter det brinna klart, däremot ser vi till att hålla nere branden i dess centrum och vi beräknar att vi är kvar och bevaka branden hela eftermiddagen, säger räddningsledare Stefan Sjöholm.

Polisen är på plats på bilskroten och strax efter elva stängdes vägen utanför skroten av.

– Vi biträder räddningsledaren och det är en ganska omfattande brand och röken ligger mot norra Hässlegården och Bastasjöområdet. Boende uppmanas att gå in och stänga dörrar, fönster och ventilation, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Boende varnas för röken

Ett VMA, ett viktigt meddelande till allmänheten, har gått ut till boende i bostadsområdet Norra Hässlegården, omkring 700 meter från platsen. Räddningsledare Stefan Sjöholm berättar att man informerat kommunen om att röken även ligger på mot rekreationsområdet Bastasjö.

Allmänheten varnas – efter brand på bilskrot


– Vi har även informerat kommunens verksamheter i området, så som förskolor och boenden om att de inte bör vistas ute på grund av röken, säger han.

Hur branden börjat är fortsatt oklart och polisen uppger att man i nuläget inte misstänker brott.