Melodifestivalen 2019 – turnéstäderna klara - Stockholm Alex

Latest

2018/09/13

Melodifestivalen 2019 – turnéstäderna klara

Nu är det klart vilka städer som står värdar för Melodifestivalen 2019. Turnén besöker Göteborg, Malmö, Leksand, Lidköping, Nyköping och Stockholm. Turnépremiären går av stapeln i Göteborg den 2 februari och avslutas i Stockholm den 9 mars.

”Ett arrangemang som Melodifestivalen betyder otroligt mycket för besöksnäringen, inte bara i Lidköping utan hela Skaraborg och västsverige. Detta är ett trevligt arrangemang som betyder väldigt mycket för många människor. Det är stort nationellt intresse, med drygt 3 miljoner tv-tittare.” Säger Andrea Johansson, projektledare, Lidköpings kommun.

Melodifestivalen 2019 – turnéstäderna klara


”Melodifestivalen är något som förenar människor över hela landet, en stor musikfest och det är glädjande för oss att åter få välkomna Andra chansen till Nyköping. Att stå som värd för ett av Sveriges största evenemang stärker tillväxten och gynnar omsättningen för besöksnäringen i kommunen. Dessutom är det ett spännande tillfälle för Nyköpingsborna att delta inte bara i festen på Rosvalla utan också i allt som kommer att ordnas runtomkring.” Säger Urban Granström, kommunstyrelse ordförande för Nyköping.

Melodifestivalen 2019 entry submission window is open


Turnéplanen för Melodifestivalen 2019 ser ut såhär:

Göteborg, Scandinavium
Lördag 2 februari – Deltävling 1

Malmö, Malmö Arena
Lördag 9 februari – Deltävling 2

Leksand, Tegera Arena
Lördag 16 februari – Deltävling 3

Lidköping, Sparbanken Lidköping Arena
Lördag 23 februari – Deltävling 4

Nyköping, Rosvalla
Lördag 2 mars – Andra Chansen

Stockholm, Friends Arena
Lördag 9 mars – FINAL