Sony släpper Playstation Classic – med 20 retrospel - Stockholm Alex

Latest

2018/09/20

Sony släpper Playstation Classic – med 20 retrospel

Sony släpper Playstation Classic – med 20 legendariska spel

Nintendo har släpps sitt retrospel. Nu är det Playstations tur. 25 år efter första Playstation lanserades kommer Playstation Classic, mindre än tidigare, men fulladdad med 20 klassiska spel från konsolens barndom.

Första Playstation släpptes i Europa i september 1995 och förändrade tv-spelsvärlden radikalt. Du kunde inte bara spela en massa spel, utan även lyssna på cd i spelet.

Sony släpper Playstation Classic – med 20 legendariska spel
2018 kommer Playstation Classic, en krympt version med virtuell disk och 20 på förhand installerade spel ur den stora Playstation-katalogen.

Vilka 20 som följer med har inte avslöjats, men klassiska retrospel som Final Fantasy VII, Tekken 3, Ridge Racer type 4 och Wild Arms kommer att ingå. Så det blir lite fantasy, lite fighting, lite bilspel och lite rollspel.

Med spelet kommer två handkontroller, hdmi-sladdar till tv:n och usb-sladd att ladda Playstation Classic med. Men du får ingen vanlig elkontakt till spelet.

Mode, stil, nöje, nyheter, livsstil, kändisar & träning

I Youtubeklippen ovan framgår det att den skulle komma den 3 december 2018 och kosta cirka 100 euro – eller drygt 1 000 kronor.

Mycket är dock höljt i dunkel med Playstation Classic, som vilka de övriga 16 spelen är och om det släpps fler spel?

Sony släpper Playstation Classic
Handkontrollen är en kopia av originalet från 1990-talet, men du kommer troligen inte att kunna använda kontroller från ett gammalt spel, eftersom kontakterna krympts med spelet. Enligt uppgift är Playstation Classic mindre än hälften så stor som originalet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar