Corazza Bildt: Tobé får toppa M-lista utan Anna Maria Corazza Bildt - Stockholm Alex

Latest

2018/11/23

Corazza Bildt: Tobé får toppa M-lista utan Anna Maria Corazza Bildt

Tobé får toppa M-lista utan Anna Maria Corazza Bildt

POLITIK Moderaternas EU-parlamentariker Anna Maria Corazza Bildt får inte vara med på Moderaternas lista till valet i EU-parlamentet nästa år, trots att hon kämpade in i det sista.

Den kommer att toppas av riksdagsledamoten och förre partisekreteraren Tomas Tobé.

Ett förslag att lägga till henne som namn 33 på listan röstades ned på Moderaternas partiråd på ett hotell vid Arlanda.


Anna Maria Corazza Bildt


När nomineringskommittén lade fram sitt förslag till lista för en månad sedan fanns Corazza Bildt, som är den enda av de tre nuvarande parlamentarikerna M har i Bryssel som sagt att hon vill fortsätta, inte med. Listan innehöll drygt 30 namn. Anna Maria Corazza Bildt uttryckte stor besvikelse över petningen och sade sig inte kunna förstå varför.

Hon har sedan dess drivit på för att få en plats på listan, eller att åtminstone läggas till som ett ytterligare namn och sedan med hjälp av personkryss ta sig uppåt och knipa en plats den vägen.

Moderaternas EU-parlamentariker Anna Corazza Bildt får inte plats på listan till valet nästa år


I förra valet, 2014, fick hon mest personkryss av M-kandidaterna, fler än både första- och andranamnet Gunnar Hökmaark och Christofer Fjellner.

På platserna efter Tobé till valet till parlamentet, som hålls den 26 maj nästa år, står riksdagsledamöterna Jessica Polfjärd och Jörgen Warborn, samt Arba Kokalari.

Lasmer: Har-oppnar-stadium-outlet-forsta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar