Markus Rosenberg stannar i MFF – klar för ett år till - Omni - Stockholm Alex

Latest

2018/11/09

Markus Rosenberg stannar i MFF – klar för ett år till - Omni

Bekräftar själv: Rosenberg klar för ett år till


Först publicerade Malmö FF ett filmklipp på Twitter som indikerade att lagkaptenen Markus Rosenberg – som tidigare flaggat för att han skulle avsluta karriären – skulle förlänga sitt kontrakt med ett år.

Nu bekräftar anfallaren själv att så är fallet.

Markus Rosenberg stannar i MFF – klar för ett år till - Omni


– Vi kör ett år till!, säger han.

Bara en dryg timme efter att Malmö publicerat en trailer om en kommande Markus Rosenberg-dokumentär på sitt Twitterkonto, som i slutet gav ett ganska tydlig tecken på att kaptenen skulle förlänga sin vistelse i klubben med ett år, kommer nu bekräftelsen från både spelaren och klubben.

Anfallaren – som gjort tolv mål och sex assist i årets allsvenska – stannar över säsongen 2019.

– Jag kommer att sakna det för mycket. Jag tror vi kör ett år till i stället, säger han i en ny Twitterfilm.

MFF: Tror eller vet?

– Jag vet. Vi kör ett år till!

”Hittar ingen anledning att sluta”

Till klubbens hemsida säger Rosenberg att han aldrig hade kunnat drömma om att nå alla dessa framgångar som han gjort med laget.

– Fram till sommaren var det ingen kanonprestation från mig eller laget. Men därefter har det känts väldigt bra. Och det har egentligen inte så mycket med resultat och poäng att göra, utan mycket om det mentala, om jag brinner för det och hur kroppen känns. Om vi går vidare i Europa League och når en Europaplats i allsvenskan är det positivt men inte avgörande, säger han och fortsätter:

Rosenberg om Zlatans överlämning av pokalen: Klart det var speciellt ...
Zlatan Ibrahimovic lŠmnar šver Lennart Johansson Pokal till Malmš FFs Markus Rosenberg efter Malmš FFs tjugonde SM-guld efter fotbollsmatchen i ...

– Jag hittar inte någon anledning att sluta. Familjen vill att jag fortsätter, kroppen håller fortfarande och jag brinner för fotboll och för MFF. I slutändan var det egentligen ett ganska enkelt beslut.

”Vår viktigaste spelare”

Från styrelsehåll har det tydligt framgått att Rosenberg skulle få ett nytt kontrakt bara han själv ville det.

– Markus Rosenberg har gjort en väldigt bra säsong och verkligen visat att han är på den absolut högsta nivån i Sverige. Han levererar match efter match och kan spela mycket trots ett tätt matchande. Han har varit mycket betydelsefull för oss i år, säger sportchefen Daniel Andersson till hemsidan.

– Det känns fantastiskt att han har förlängt. Han har varit vår viktigaste spelare sedan han kom hem, både på och utanför planen. Han visar vägen genom sin kravställning, attityd och professionalism. Det är enormt viktigt för klubben att ha kvar honom ett år till, säger Andersson.

Malmö FF spelar sin sista allsvenska match för säsongen hemma på Stadion mot Elfsborg, söndag klockan 15.00.