Brand Skövde: Förskolebarn flyttas efter branden i Skövde - Stockholm Alex

Latest

2019/01/17

Brand Skövde: Förskolebarn flyttas efter branden i Skövde

Förskolebarn flyttas efter branden i Skövde

Flera förskolebarn flyttas efter den kraftiga branden i ett flerfamiljshus i Skövde. Och vissa förskolebarn får inte gå alls.
 
– Förskolorna ligger i anslutning till brandområdet och beslutet är fattat på grund av röklukten, säger Anna Hartung, kommunikationschef i Skövde kommun.

https://stockholmalex.blogspot.com/2019/01/brand-skovde-forskolebarn-flyttas-efter.html
 

Det är Ollonborrens, Nyckelpigans och Fjärilens förskolor som stängts för barn som endast går 15 timmar. Övriga barn från Ollonborren och Nyckelpigan flyttas till Fjärilens förskola.
– Det är en bedömning som vår fastighetsavdelning gjort tillsammans med verksamheten. Förskolorna ligger i anslutning till brandområdet och beslutet är fattat på grund av röklukten, säger Anna Hartung, kommunikationschef i Skövde kommun.

Skolorna i Södra Ryd håller öppet som vanligt.

Kommunens krisberedskapsgrupp på plats

Även socialtjänsten i kommunen efter branden.

– Vi har funnit på plats under natten men kommunens posom-grupp. Socialtjänsten finns också tillgänglig under dagen för att hjälpa till, säger Anna Hartung.


https://stockholmalex.blogspot.com/2019/01/brand-skovde-forskolebarn-flyttas-efter.html


POSUM – kommunens krisgrupp

Vad är POSOM?

POSOM står för psykiskt och socialt omhändertagande vid olyckor och katastrofer och är kommunens krisgrupp som med kort varsel kallas in för att stötta drabbade. I krisgruppen ingår oftas personal från kommunens socialtjänst, skola, omvårdnad och polis och närhälsan.

Vad gör POSOM-gruppen?

Det övergripande målet för POSOM-gruppen är att genom stödinsatser vid olyckor eller katastrofer förebygga psykisk ohälsa för direkt och indirekt drabbade. Viktigt är att i första hand bidra med hjälp till självhjälp så att den drabbade med egen kraft kan gå vidare.