Så gömmer du skräpbilderna i appen Foton - Stockholm Alex

Latest

2019/01/13

Så gömmer du skräpbilderna i appen Foton

Så gömmer du skräpbilderna i appen Foton

Windows 10-appen Foton riskerar att bli proppfull av skräpbilder. Det finns dock ett enkelt knep att bli av med dem.

FRÅGA. Windows 10-appen Foton är en bra grej, men den ställer till med en massa oreda. Den söker igenom hela datorns hårddisk och hittar alla typer av bilder – allt från bilder på knappar i alla de program, bakgrunder och skrivare.


https://stockholmalex.blogspot.com/2019/01/sa-gommer-du-skrapbilderna-i-appen-foton.html


För mig så fick jag istället för de cirka 2 000 bilder jag har hela 25 000 bilder. Det går ju bara inte att sortera. Det enda alternativ blir att spara bilderna på en fristående hårddisk om det nu går.


https://stockholmalex.blogspot.com/2019/01/sa-gommer-du-skrapbilderna-i-appen-foton.html


SVAR. Att visa alla bilder på sin hårddisk kan bli lite rörigt, men lyckligtvis kan du själv välja vilka bilder som ska visas i Microsofts inbyggda app Foton. Så här gör du.

1. Öppna appen Foton och klicka på Inställningar.

2. Under rubriken Källor listas vilka mappar som visas i Foton. För att ta bort en mapp du inte vill ska visas klickar du bara på krysset till höger och väljer Ta bort mapp. Foton slutar nu att "övervaka" mappen, men hela mappen och dess innehåll ligger kvar på hårddisken.

3. För att börja övervaka en ny mapp klickar du på Lägg till en mapp. Alla bilder som ligger i den mappen börjar alltså visas upp i appen Foton.

4. Observera att Foton även kan visa bilder från Onedrive, alltså Microsofts molntjänst (näthårddisk). Välj om du vill göra det eller inte med reglaget vid Visa mitt molninnehåll från Onedrive.