Skövde kommun sätter in krisgrupp – över 100 personer tas omhand - Stockholm Alex

Latest

2019/01/17

Skövde kommun sätter in krisgrupp – över 100 personer tas omhand

Skövde kommun sätter in krisgrupp – över 100 personer tas omhand

Skövde Under natten till torsdagen evakuerades över 100 personer till den närliggande gymnastiksalen efter storbranden i Södra Ryd.
 
Där bjöd Skövde kommun på smörgåsar.



 
– Det fanns även stöd för de som behövde det, säger Anna Hartung, kommunikationschef på kommunen.

– Den ska ha börjat på våning tre med en kraftig brand på balkongen på tredje våningen. Sedan har elden spridit sig vidare uppåt i takkonstruktionen och vidare till flera fastigheter, sa Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisregion Väst, då.

– Vi öppnade hallen för de boende där de fick uppehållas tills andra boenden var lösta, säger Anna Hartung och fortsätter:

– Vi bjöd på dryck och smörgåsar och det fanns även stöd för de som behövde det. Kommunens krisgrupp är inkopplad.

Senare under natten ordnade fastighetsägaren till det brinnande flerfamiljshuset hotell till de drabbade personerna.

– Den informationen jag har är att man har skeppat iväg personerna till olika hotell i området, säger Hartung.

– Vi har ordnat hotellrum åt evakuerade hyresgäster, bekräftar Sandra Nilsson, marknadsansvarig på fastighetsägaren Balder.
Förskolor flyttas

Rydskolan, som är en F-9-skola, hålls öppen under torsdagen.

– Men de barnen som går i Ollonborrens och Nyckelpigans förskola flyttas till Fjärilens förskola. Det har med röklukten att göra, förklarar kommunikationschefen.

Fastighetsägaren Balder har även sitt platskontor öppen dit hyresgäster välkomnas, där kommer de vara på plats så länge som det behövs. De uppmanar även alla berörda hyresgäster att kontakta sitt försäkringsbolag.



– Våra representanter är ute och träffar våra hyresgäster för att stämma av allas situation och komma fram till en tillfällig lösning. Det är viktigt för oss att alla hyresgäster har tak över huvudet i sådan här situation, säger Sandra Nilsson från Balder.

I eftermiddag ska fastighetsägaren träffa polis och räddningstjänst för att få en bättre bild på läget och lägga en plan för hur man ska jobba vidare. Medan släckningsarbetet fortfarande pågår har man inte kunnat sammanställa skadorna på fastigheten och vet ännu inte vad som måste åtgärdas och saneras samt när hyresgäster kan flytta hem igen.

– Det vi vet i dagsläget är att lägenheten där branden startade är såklart totalskadad. Det är också en större skada i takkonstruktionen, mer vet vi inte, säger Sandra Nilsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar