Appar som gör verkligheten lite roligare - Stockholm Alex

Latest

2019/03/26

Appar som gör verkligheten lite roligare

Angry Birds Appar som gör verkligheten lite roligare

KrönikaOm verkligheten är trist kan du göra den mer spännande med en AR-app. Sätt en Tyrannosaurus i köket. Och snart kan du få hemmet invaderat av gröna grisar.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

AR står för augmented reality, förstärkt verklighet. Det är inget nytt påfund. När vi ser en simtävling på tv och tiden visas i realtid rutan under loppet är det en sorts AR. Ny information läggs in som ett extra lager över verkligheten. När du sätter på dig kaninöron eller förvandlar dig själv till ödla i videochatten är det också AR.


Angry Birds Appar som gör verkligheten lite roligare


I takt med att våra smarta mobiler fått bättre kameror och sensorer har AR-inslagen i olika appar blivit fler och bättre.

"Pokémon go" blev ett genombrott. När mobilspelet släpptes blev det trängsel på platser där sällsynta Pokémonfigurer brukade dyka upp.

"Pokémon go" är fortfarande ett av de roligaste AR-spelen, förmodligen för att det inte bara är kul effekter utan en bra spelidé i grunden.

Får konkurrens

Nu får det konkurrens av "Angry birds". I april kommer AR-spelet "Isle of pigs" där du sätter upp grisarnas plattform på en tom yta framför dig, laddar slangbellan och spelar där du är.

"Angry birds AR – Isle of pigs" kommer till en början bara för iOS, för Iphone 6S och senare. Det är de nyare mobilerna som klarar av förstärkt verklighet bäst. "Isle of pigs" är gjort av Rovio och Resolution games. Det finns även som VR-spel, alltså virtual reality där du har på specialglasögon så att det känns som att du är inne i spelvärlden.

Medan du väntar på att de arga AR-fåglarna ska landa i mobilen kan du leka med dinosaurier. Det finns flera AR-appar som låter dig placera ut sådana i verkligheten. "Monster park – Dino world" är en av de bättre. Den kostar 30 kronor. Då får du med en Tyrannosaurus rex. Vill du ha ett paket med flera får du betala ytterligare 20 kronor. "Monster park" är gjort av Vito technology som också gjort appar om planeter och stjärnor.

Gratis dinosaurier

Vill du inte betala något kan du ladda ned appen "DinosAR – dinosaurs in AR". Där får du två dinosaurier att leka med gratis.

Angry Birds Appar som gör verkligheten lite roligare


Det går att ta foton och spela in så att du kan visa jätteödlan som slagit sig ned i trädgården för andra.

Har du inte alls barnasinnet kvar kan du ändå ha nytta av AR i olika appar. Med "Ikea place" kan du placera ut möbler för att se hur de ser ut i ditt hem. I Postnordappen kan du se hur stor plats paketet du väntar på tar på köksbordet. Med appen Mätverktyg kan du mäta utan måttband och tumstock.
Appar som gör verkligheten lite roligare | Göteborgs-Posten - Nyheter
nyheter/appar-som-gör-verkligheten-lite-roligare-1.14179320
för 1 dag sedan - Om verkligheten är trist kan du göra den mer spännande med en AR-app. Sätt en Tyrannosaurus i köket. Och snart kan du få hemmet invaderat ...
Här är 17 spännande AR Kit-appar till IOS 11 - MacWorld
macworld.idg/2.1038/1.688254/arkit-appar-ios
15 maj 2018 - Vi har samlat 17 coola, roliga och användbara ar-appar du borde prova bums! ... Bilderna är i upp till 8k, vilket gör att vi verkligen kan gå nära och detaljgranska alla målningar, gå runt dem och till och med titta på ... Carrot Weather – väder med lite mer finess ... Domino World: Virtuell domino i verkligheten
Idé till verklighet för Mikrospar i Skandiabankens app - axbom
axbom/mikrospar-skandiabanken-app

15 nov. 2012 - Idé till verklighet för Mikrospar i Skandiabankens app ... Lite till saken hör att jag i samma föreläsning för 3 år sedan presenterade metodiken ... vilket ytterligare sporrar motivation och gör det roligare att sprida vidare till andra.
Artiklar i kategorin Pryl / Förstärkt verklighet - Feber
feber/pryl/cat/1128/forstarkt-verklighet/
Läs mer om Förstärkt verklighet, microsoft, augmented reality, hololens, Dynamics ..... genom att lansera en AR-app som kanske gör shoppingen lite roligare.
iOS 12 - Apple (SE)
apple./se/ios/ios-12/

iOS 12 gör appar snabbare och smidigare samtidigt som du får fler sätt att ... rex – och gör nästa konversation i Meddelanden eller FaceTime lite roligare. ... skapa ännu mer fängslande upplevelser med förstärkt verklighet, som till och med kan ...
Från appidé till verklighet. – En appstudio – Medium
medium./@enappstudio/från-appidé-till-verklighet-948c9f40130a
28 feb. 2016 - Kanske har du någon gång funderat på att göra en app? Du har en idé som känns unik och rolig. Du googlar lite och gör en sökning på ...
Quiver - Färglägg och se teckningar få liv i 3D - Pappas appar
pappasappar › Bästa nya apparna › Skapande

Betyg: 3 - ‎Recension av Mamma Sarah
2 maj 2016 - Det gör man direkt från appen eller via tillverkarens hemsida. ... Min sexåring och jag tycker att appen är både rolig och fascinerande. ... lite innan man börjar färglägga då vissa målarbilder inbjuder till att måla lite hur man vill. .... värld där man får uppleva fantasi och verklighet på väldigt många olika sätt.
70 bästa apparna till Android | Mobil
mobil/tips-tricks/70-b-sta-apparna-till-android
Vi listar och betygsätter de 70 bästa apparna i olika kategorier för Android. ... Det skiljer lite hur mycket du kan göra, men hos de flesta kan du överföra mellan ... Det roliga med Skandiabanken är att du även kan föra över pengar till andras ..... En så kallad augmented reality-app, förstärkt verklighet brukar det försvenskas.
Quidbit - allt inom apputveckling
quidbit/

Varför inte göra den till verklighet! Quidbit utvecklar alla sorters ... QuidBit gör om dina ideér och skisser till en app som alla kan använda. Vi vet vad som behövs ...
vad är ar appar
ar app iphone
bästa apparna 2018
ios 12 sverige
ios 12 problem
QuidBit - apputveckling
quidbit/apputveckling
En app utformad efter dina önskemål ... Vi gör verklighet av dina drömmar. QuidBit gör om dina ideér och skisser till en app alla kan använda. ... med Runbit är att göra löpningen utmanande och rolig genom ett mer lekfullt upplägg. ... som vill ut och springa, cykla, rida, eller gå med vagnen och som vill hitta lite nya vägar.
Bilder på Appar som gör verkligheten lite roligare

Bildresultat för Appar som gör verkligheten lite roligare
för 9 timmar sedan
Bildresultat för Appar som gör verkligheten lite roligare
Bildresultat för Appar som gör verkligheten lite roligare
Bildresultat för Appar som gör verkligheten lite roligare
Bildresultat för Appar som gör verkligheten lite roligare
Fler bilder för Appar som gör verkligheten lite roligare
Rapportera bilder
Webbresultat
Find de Bästa VR-apparna og VR-spelen - VR Guide Sverige
vrguide/basta-vr-apparna-og-vr-spel/

Hitta de bästa VR-apparna och de bästa VR-spelen. ... Within VR är skildringar i virtuell verklighet (virtual reality). ... of Verse” kan du också hänga med på en personlig konsert med U2, resa i en liten animerad film .... Nu får du chansen att göra just det. ... Det är ett kul och roligt spel som inte tar vidare långt tid att genomföra.
Hitta event kring dina intressen – med deras nya app - Driva Eget
driva-eget/nyheter/.../hitta-event-kring-dina-intressen-med-deras-nya-app
6 okt. 2015 - Hitta event kring dina intressen – med deras nya app ... på andra intäktskällor framöver som vi tror våra användare kommer att tycka om, men de håller vi lite på ett tag till. Vad har varit roligt med att göra verklighet av er idé?
Se dina paket i förstärkt verklighet - 99
99/artikel/10969-se-dina-paket-i-forstarkt-verklighet

6 nov. 2017 - Postnord har uppdaterat sin app där det numera går att granska ditt paket i ... Om du har ett paket på väg till dig men du är lite osäker på om du klarar att ... Men jag tycker det är roligt att appen uppdateras med förbättringar, ...
Songify gör ditt tal till en låt | Smartare Vardag - Telia
blogg.telia/smartarevardag/2011/08/02/songify-gor-ditt-tal-till-en-lat/
2 aug. 2011 - Den senaste appen som alla pratar om är Songify, en app som gör musik ... en ganska enkel app där du klickar på en knapp för att tala in lite ord, som ... inte så i verkligheten) var det inte så roligt som jag hade förväntat mig, ...
Egenkontroll och livsmedel – 3 appar som hjälper dig - AM System
amsystem./sv/story/egenkontroll-och-livsmedel-3-appar-som-hjalper-dig/

Home connect har utvecklat en app som gör att du har koll på dina vitvaror även ... Kanske kan det göra det lite roligare till och med att torka kylskåpslisterna?
Duolingo – appen som gör språkinlärning roligt - iPhoneGuiden
iphoneguiden/recensioner/duolingo-appen-som-gor-sprakinlarning-roligt/
17 apr. 2018 - Duolingo – appen som gör språkinlärning roligt ... Känslan blir lite som i en tipspromenad, där man har 25% chans att gissa rätt och ... framsteg och progression samt att man kan öva på att översätta verklighetstrogna texter.
App-debut med Ugglan & Musen – en ljudboksapp för barn | Carl-Otto ...
.cojohansson/app-debut-med-ugglan-musen-en-ljudboksapp-for-barn/

31 maj 2015 - Pappa Carl-Otto började lite trevande: ”Jo, det var en gång en liten mus… eller, ... Han var precis lagom stor för att få gå på äventyr i verkligheten…”. ... Vi ville göra en app för barn och dinosaurier kändes som det självklara ... brukar sätta upp små roliga akvareller i trapphuset till glädje för förbipassarande.
Appen som alla älskar men ingen fattar - Nyheter24
nyheter24 › Nyheter › kronikor
23 apr. 2015 - "Plötsligt vill alla göra små, animerade dockor av sig själva. Men vad ... Så här ser Emma ut i verkligheten. ... Senast ut i raden av egoboostar är appen där du kan skapa en miniversion av dig själv. ... Den första stil du rockar kommer vara som en liten digital pojke. ... 99 sjuka prylar som gör livet lite roligare ...

Teknifik – en teknikblogg för ett roligare digitalt liv av Elin Häggberg ...
teknifik/page/3/
Glöm inte att prenumerera på podden och ge stjärnor i Podcaster-appen eller ... Avsätt en stund för detta, gör en kopp te/kaffe, ställ fram något gott, ha på lite lugn ... Jag eftersträvar alltid inbox zero men tyvärr är det sällan en verklighet för mig.
Apps for kids - SolidEngineer
solide/om-oss/apps-for-kids/

Låt fantasin bli verklighet med SOLIDWORKS Apps for kids. Börja skapa. Ge drömmen liv! I SOLIDWORKS Apps for Kids blir unga kreatörers vilda fantasi lite mer verklig! ... Gör så att delar rör sig eller måla fantastiska konstverk av spiraler. ... Printa din kreation i 2D, 3D eller i något av de roliga projektbaserade formaten för ...
Bästa apparna för Apple Watch - TechRadar
global.techradar./sv-se/news/basta-apparna-for-apple-watch
25 feb. 2019 - Äntligen finns Spotify för Apple Watch och appen gör allt du kan förvänta ... skärmen på Apple Watch, för tillfället ser det nämligen lite knasigt ut.
Appen Pixaloop ger bilderna snygg effekt | Digitalfotoforalla
digitalfotoforalla/.../fotoapp/appen-pixaloop-ger-bilderna-snygg-effekt

8 nov. 2018 - En drönarbild från ett färjeläge har här i Pixaloop livats upp med lite svallvågor. ... Så gör du i Pixaloop-appen ... Pixaloop till mer kreativa och abstrakta projekt som blir roliga och annorlunda, men inte är verklighetstrogna.
Studenternas app ska göra våra kulturminnesmärken mer attraktiva ...
hig/.../2019-01-30-Studenternas-app-ska-gora-vara-kulturminnesmark...
30 jan. 2019 - Studenternas app ska göra våra kulturminnesmärken mer attraktiva. ... Högskolan i Gävle har utvecklat en app som ska göra det roligt och spännande ... eller flera av objekten, och så ger man sig ut och får då lite frågor på det man läst, ... menar att man försöker få kurserna så nära verkligheten som möjligt.
5 bra appar för förstärkt verklighet | Wild Jack Online Casino
wildjackcasino./blog/5-fantastiska-appar-med-forstarkt-verklighet/
13 apr. 2018 - Förstärkt verklighet är en ny teknik som knappt har nått ut till ... Appen är definitivt en nymodighet, men den är rolig att leka med. ... Väder-boten, som kan ses från alla vinklar med väderstatistik, har dessutom lite av ett attitydproblem. Allt för ... vilket gör att en ny husinteriör kan designas baserat på de faktiska ...
Från appidé till verklighet. - En appstudio
enappstudio/blogg/fran-appide-till-verklighet/

29 feb. 2016 - Kanske har du någon gång funderat på att göra en app? Du har en idé som känns unik och rolig. Du googlar lite och gör en sökning på ...
Förstärkt verklighet | Forskning & Framsteg
fof/tidning/2010/3/artikel/forstarkt-verklighet
23 mars 2010 - Med en ny teknik kallad förstärkt verklighet kommer all världens information ... Egentligen har vi AR lite här och där redan nu utan att tänka på det, säger ... Bläddraren, på engelska browser, gör det möjligt att komma åt alla de ... I mitten av december drogs den bort från Apple iPhones webbutik App Store, ...
Apptips - Paddagogiskt Café
paddagogisktcafe.weebly./apptips.html

Rolig app att göra presentationer i eller filmer. Hur och varför? ... kan vara lite svårt då man måste ta många bilder, och se till så att figurerna rör sig lite i taget.
Filma retro med appen VHS Cam | Moderskeppet
moderskeppet/live/filma-retro-med-appen-vhs-cam/
3 sep. 2015 - Med en app till din iPhone kan du enkelt spela in video som ser ut ... Appen gör att du kan sabotera kvaliteten på dina videoklipp så till ... Den har snabbt blivit populär och har synts lite här och var, bland ... Ja, med största sannolikhet, men finns det roliga och kreativa saker att göra med den fram tills dess?

Photoshop i app-format | Alexandra Nilsson
kissies/2014/12/03/photoshop-i-app-format/
3 dec.2014 - Det är en app där du kan göra om dig själv HELT! Listan är ... Jag lever i verkligheten. Internet ser ... Nja ja jo lite rolig är den kanske. Vad gör vi ...
Barn & Skolappar-arkiv - Appar till Android och iPhone
appar/category/barn-skolappar/

Tips om du ska göra teoriprovet är också att plugga trafikregler hårt cirka hälften av ... leksaksnyhet – för att den bokstavligt talat gör verklighet av barnens kreativa utveckling. ... Det här är ett lärorikt och roligt appspel för de lite äldre barnen.
Vad letar du efter i en dejtingapp? - Mazilybloggen
.mazily/blog/vad-letar-du-efter-en-dejtingapp/
20 dec. 2017 - För att bena ut lite vilka appar som används och vad som är bra eller ... att chatta på ett sätt som du kanske är för nervös för att göra i verkligheten. ... vara roligt att få förslag på samtalsämnen eller roliga stories om olika dejter.
Här är appen som kan göra din semester lite extra kul, lärorik och ...
komplett/.../har-ar-appen-som-kan-gora-din-semester-lite-extra-kul-lar...

Här är appen som kan göra din semester lite extra kul, lärorik och behaglig. ... The Guardian. Ett roligt och enkelt sätt att lära sig språk för båda stora och små.
Saknas: verkligheten
Bästa förstärkta verkligheten (AR) spel för Android / Appar och spel ...
sv.acailorg/.../apps/best-augmented-reality-ar-games-for-android-android-aut...
Här är några av de bästa förstärkta verklighetsspelen som du kan uppleva på egen .... Run, en snygg liten applikation som gör din värsta mardröm till en verklighet. Zombie, Run kommer att låta spelare springa för sina liv som appen gör ... men det är verkligen beroendeframkallande och roligt när du går upp några nivåer.
Sminka dig med en app! - Devote
.devote/stylebyfifox/sminka-dig-med-en-app-29580360

2 jan. 2015 - Jag inleder detta nya året med ett inlägg om en minst sagt rolig och ... när folk ser dig i verkligheten så vet de hur du ser ut egentligen, och en liten miss, ... att bli lite mer som ett upp och nedvänt ägg, men inte heller den gör så ...
Fem fokusområden för nya appen - Utvecklingsbloggen
skanetrafiken2020/2016/04/15/fem-fokusomraden-for-nya-appen/
15 apr. 2016 - Fem fokusområden för den nya appen (med förtydligande skisser):. Stöd under hela resan ... Visa verkligheten ... Vi arbetar med de fokusområden som beskrivs ovan, men bygger lite i taget. ... Vi justerar appen efter vad vi lär oss, med syftet att göra det enklare att resa. ... Vad roligt att höra Per-Håkan!
Studenter har utvecklat app för ny typ av kulturupplevelse | Karlstads ...
kau › Aktuellt

31 jan. 2019 - Det har blivit verklighet genom ett samarbete mellan dramatikern Amanda Fromell och ... Det var roligt att Amanda hörde av sig, säger Lothar Fritsch. ... Det svåraste var hur vi skulle organisera koden, vi var nog lite ivriga i början. ... Skulle jag göra om projektet skulle jag ta med studenterna ännu tidigare.
Maxa mobilkameran: 29 prylar och appar som ger dig bättre bilder ...
cafe › Kategori: Nyheter – senaste nytt
8 aug. 2014 - Här är 29 prylar och appar som tar din mobilkamera till nya höjder. * * * ... Oemotståndlig leksak – för att få verkligheten att se ut som en leksaksvärld! ... Gör din iPhone till en mycket bättre och roligare videokamera. ... bilder – från blixtar och poetiska solkatter till en liten färgexplosion mitt i en svartvit bild.
Ställ testbara krav på din app! - Konsultbolag1
konsultbolag1/bloggen/staell-testbara-krav-paa-din-app

16 sep. 2011 - Men vad är det som gör en app värd att prata om? ... mobilens kamera för att skapa en virtuell måltavla i verkligheten. ... risken för att användaren blir av med pengar genom appen är liten. .... Jag skulle säga att en app som är stabil och som ger nytta på ett enkelt, bra eller roligt sätt blir en given succé.
Jan-Eriks medborgarförslag blev verklighet i Observatorielunden
mitti/nyheter/medborgarforslag-verklighet-obsan/?omrade=vasastan
6 mars 2019 - Jan-Eriks medborgarförslag blev verklighet i Obsan ... Share to Facebook Share to Twitter Share to Email App Share to SMS Share to Messenger Share to Mer. ... Dessutom skulle pensionärers närvaro i parken göra stämningen tryggare, säger han. ... Väldigt roligt. ... Först måste det bli lite varmare i luften.
Nya grepp om litteraturen med appen StoryTourist - kan bli ... - Boktugg
boktugg/2016/11/.../nya-grepp-om-litteraturen-med-appen-storytourist...

21 nov. 2016 - Malmöbaserade Velodrom AB har utvecklat StoryTourist – en app med liknande ... Med teknikens hjälp ska böcker bli en upplevelse förankrad i verkligheten. ... en stiftelse, beviljades en liten summa och åkte till Berlin för att göra en pilot. ... Det blev både roligt och lärorikt och vi upptäckte att det finns två ...
Dataspel och appar för barn - Familjen - Trygg-Hansa
familjen.trygghansa › Fritid › Familj, barn och IT
Vad ska man tänka på när man väljer spel och appar till sitt barn? ... Verkligheten kan då upplevas som mer händelsefattig. ... Jo Bryce, har funnit belägg för att dataspel inte gör barn till introverta nördar – åtminstone inte i lite högre åldrar. ... De flesta barn spelar på datorn eller mobilen för att det är roligt – och det är det ju!
Projektpengar gjorde spelet till verklighet – Skolkören
.skolkoren.nu/projektpengar-gjorde-spelet-till-verklighet/

6 apr. 2018 - Appen som heter Vektor är tänkt att användas av både skolor och hemmavid. ... skulle söka bidrag av Skolverket för att kunna testa spelet och göra det till verklighet. ... om de körde fast eller behövde lite extra uppmuntran under spelets gång. ... De tyckte att det var roligt att alla gör samma sak och att de kan ...
Fotoappar som Samlar Gästernas Bilder från Bröllopet | Budgetbröllop
budgetbröllop/fotoappar-till-brollop
Det är alltid roligt att få se alla bilder som tagits av gästerna under bröllopet. ... När det är lite krångligt rinner det tyvärr ofta ut i sanden och brudparet går miste om fina ... Veri är en app som är utvecklad av the Knot och som gör det väldigt enkelt för ... ska man tillbaka och jobba igen och kommer in i vardagens verklighet.
Prova att byta färg på huset med ny app | Målare Stockholm
malarestockholm.nu/prova-att-byta-farg-pa-huset-med-ny-app

12 mars 2018 - Idag ser det lite annorlunda ut. ... hus om, fast det egentligen inte behövs, utan mer för att det är roligt med förändring. ... Beslutsångest kan göra att man helt avstår från att göra val, något som ... app i telefonen där du kan byta färg på ditt hus ... reality, som på svenska översätts till ungefär ”förhöjd verklighet”.
Stor guide: 15 sätt att använda appar i klassrummet | Skolvärlden
skolvarlden/artiklar/stor-guide-15-satt-att-anvanda-appar-i-klassrummet
23 feb. 2017 - Gör alla elever delaktiga genom att använda appar som direkt i realtid kan ge feedback. ... till exempel programmera en liten figur att gå framåt med ”skumgummipluttar”. .... ”Jakten på quick-fix har gjort oss blinda för verkligheten” ..... Det känns överrumplande och fantastiskt roligt, säger Erik Waltersson, ...
Ämne: Matematik - Skolappar.nu
skolappar.nu/amnen/ma/

10 sep. 2017 - Sensavis Visual Learning Tool – Levandegör kunskap med 3D-visualiseringar ... När läraren visar blir det en verklighetstrogen upplevelse i ... Swift Playgrounds är en kostnadsfri app som låter eleverna dyka in i .... Träna huvudräkning med de olika räknesätten på ett roligt och lite annorlunda sätt. 30 kr ...
Lyxmobil med extra verklighet – Damernas Databyrå
wieselgren/blog/2017/10/11/lyxmobil-med-extra-verklighet/
11 okt. 2017 - Processorn och sensorerna i årets iphonemodeller gör det möjligt att beräkna avstånd och läge ... Jag provar lite nya möbler i sovrummet med appen Ikea Place. ... Trots att allt inte blir perfekt är dessa fotofilter väldigt roliga.
9 Bästa gratis ARKit-spel och appar till iPhone - tipsandtrics.
sv.tipsandtrics./9-best-free-arkit-games-756691

Tack vare ARKit har de senaste iPhonesna förbättrat verkligheten. ... Verktyget gör det enklare än någonsin för utvecklare att implementera AR i sina appar, och ... visar hur mycket roligt TrueDepth-kameran kan vara, men inte alla appar är ... behöver veta Pokemon Go kan vara lite skrämmande om du bara har börjat, så vi ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar