Huawei P30 Pro: Test Huawei P30 Pro – den bästa kameramobilen hittills - Stockholm Alex

Latest

2019/04/10

Huawei P30 Pro: Test Huawei P30 Pro – den bästa kameramobilen hittills

Test: Huawei P30 Pro – den bästa kameramobilen hittills

Kameran är definitivt grejen med Huaweis senaste toppmobil. Men resten av P30 Pro går inte heller av för hackor, även om det finns viss marginal för förbättring.

Produkter: Huawei P30 och P30 Pro

Huawei-flaggskepp avlöser varandra snabbt, även om vi ignorerar sidoprojektet Honor. I höstas bekantade vi oss med Mate 20 Pro, och ny kommer nya mobilerna i P-serien. Det inte lätt att skilja P- och Mate-serierna åt. I år är det svårare än någonsin, då de också matchar varandra i pris.


'Huawei P30 design gelekt: vingerafdrukscanner onder 6 inch-scherm'


Huawei P30 Pro säljs i Sverige med 6 GB ram och 128 GB lagring, eller med 8 GB ram och 256 GB lagring, vilken är modellen vi testat. Den kostar 9 990 kronor. 128 GB-modellen får du för 1 000 kronor mindre.

Design: Ny stil och tre färgval

P30 Pro är lite längre än föregångaren P20 Pro och har fått böjt glas både fram- och baktill. Det är en rätt så diskret böj på framsidan – mer som en Samsung Galaxy S10än en Huawei Mate 20 Pro. Det uppskattas.

Telefonen ligger stadigt i handen, men det kan ändå vara bra att stoppa in den i sitt medföljande skyddande skal. Dels för skydd, dels för att kameralinserna sticker ut en hel del, så vill du lägga ifrån dig luren så ligger den och vickar om du använder den.

Huawei P30 and P30 Pro renders appear plus more spec details


Skalet är transparent så vi kan fortfarande njuta av lurens läckert tonade baksida. Dels finns samma lila-till-djupblå version som även P20 Pro har, dels en ny ljusare modell. Sedan finns även en konservativt helsvart. Fler färger finns, dock inte i Sverige.

Moderna funktioner vi sett förr

P30 Pro har adopterat de flesta tekniska egenskaperna från Mate 20 Pro, och finputsat en handfull av dem. Den har samma optiska fingeravtrycksläsare i skärmen, men den har blivit påtagligt snabbare. Vi får snabb lte-uppkoppling och bra wifi-mottagning, men får vänta en generation till på stöd för wifi 6.

Vi har även samma möjlighet som i Mate 20 Pro att ansluta en skärm via usb-porten eller trådlöst och växla till ett Windows-liknande skrivbordsgränssnitt. Det är inte lika välutvecklat och kraftfullt som Samsungs Dex, men fortfarande praktiskt.

P30 Pro har stöd för snabbladdning med riktigt hög effektivitet. Medföljande laddare fyller batteriet till 70% på en halvtimme, och sedan fullt på en halvtimme till. P30 Pro har också trådlös laddning, och samma möjlighet som Mate 20 Pro att fungera som trådlös qi-laddare till andra prylar.

Huawei P30 and P30 Pro leaked specs reveal powerful camera setups


P30 Pro kör Android 9 med Huaweis EMUI 9.1 ovanpå. Det är verkligen en smaksak vad man tycker om det, men vi är fortsatt inte förtjusta. Gränssnittet är enkelt nog och flexibelt att anpassa, men överbelamrat med onödiga ersättare till Googles egna appar och en handfull rena bloatware-tillägg.

Nära topp-prestanda och utmärkt batteritid

Systemkretsen är Huaweis Kirin 980. Den levererar prestanda i solid flaggskeppsklass och bra energieffektivitet när den inte pressas till max. Speciellt spelprestandan har fått ett rejält lyft jämfört med tidigare Kirin-versioner, men ligger fortfarande marginellt efter konkurrenterna i de flesta mätningar.

 P30 Pro har lika stort batteri som Mate 20 Pro, rejäla 4 200 mAh, men har lyckats bli energisnålare, så batteriet räcker ännu längre. Vi kan strömma video i nästan ett helt dygn, och hen håller utan tvekan för aktivt app-användare från morgon till kväll. Detta ser framför allt ut att bero på dess skärmpanel.

Där hittar vi faktiskt en nedgradeing. Mate 20 Pro har 1440p-skärm, men här får vi nöja oss med 1080 pixlar på bredden. Det märks en aning i riktigt högupplösta foton eller om vi vill använda telefonen med vr, men för det mesta är den fortfarande skarp nog.

Bättre ljud hade varit önskvärt

I P30 Pro får vi fortfarande en oled-skärm, med utmärkt klarhet och stuns i färgerna och klockren kontrast. Den har hög ljusstyrka, men inte riktigt lika vass som Mate 20 Pro. Allt som allt är det en värdig kompromiss för att få till den grymma batteritiden.

En annan sak som faktiskt är ett steg tillbaka är ljudet. P30 Pro har bara en monohögtalare i botten, vilket känns mediokert för ett så här pass påkostat flaggskepp. Ljudet ur den är rent och tydligt, men utan direkt tryck. En högtalare i topp hade varit väldigt välkommet. Det finns givetvis en där, men den används bara för telefonsamtal, och till det låter den riktigt bra.

Hörlursuttag får vi också klara oss utan, och ljudkvaliteten med medföljande in-ear-lurar på usb c är medelbra men inte mer än så. Vi är osäkra på om det medföljer adapter till 3,5-millimetersuttag, det kom ingen med vårt testexemplar, men den följer usb c-standard för audio så vilken adapter som helst fungerar.

Många kameranyheter

Den verkliga stjärnan i P30 Pro är dess nya kamera. Det är i princip Mate 20 Pros kamerauppsättning med högupplöst huvudsensor och separata sensorer för vidvinkel- och teleobjektiv, samt alla fotolägen och ai-baserade funktioner för bildoptimering och signalprocess som den och även P20 Pro hade. Fast här finns också tre intressanta nyheter.

Vidvinkelkameran är precis samma som förr och tar framför allt snygga landskapsbilder. Kommer du riktigt nära små motiv är det också samma lins som används för att ta detaljerade makro-foton.

HUAWEI P30 Pro: 10X Hybrid Zoom, Amazing Night Mode, Leica Quad ...


Huvudsensorn har fått en ny typ av sensorteknik. Det är fortfarande en 40-megapixelsensor i samma storlek och brännvidd på optiken, som i normalläge slår ihop pixlar fyra och fyra för extra ljuskänslighet och 10-megpixelbilder. Den har fått optisk bildstabilisator och lite större bländaröppning.

Ljuskänslighet och 3d-syn

Den stora nyheten är dock en ny sorts färgfilter där gröna subpixlar är utbytta mot gula. Det ska göra P30 Pro effektivare på att ta upp ljus, och enligt Huawei och Sony (som tillverkar sensorn) påverkar det inte förmågan till färgnyansering negativt. Vi har svårt att avgöra hur den klarar sig på den punkten, men fotografering i dunklare belysning – eller knappt någon belysning alls – är i alla fall klart imponerande.

Huawei påstår att P30 Pro har fyra kameror, men det anser vi är en överdrift. Den ”nya” fjärde kameran är en ToF-kamera av samma sort vi sett i Honor View 20 och Nokia 9 Pureview. Den anser vi enbart ska ses som en extra avancerad hjälpsensor för de övriga kamerorna.

Huawei P30 Pro review: unprecedented camera, familiar design


Den används här för effektivare och mer exakt bokeh-fotografering och för snabbare autofokus istället för en lasersensor, och gör ett riktigt bra jobb i bägge fallen. Den är också bra på att göra 3d-mappning i ett rum och Huawei har demonstrerat en ar-mätapp för det. Den finns dock inte tillgänglig i skrivande stund, men ska inkluderas i en kommande uppdatering av EMUI-gränssnittet.
TEST: Huawei P30 / P30 Pro – bästa kameramobilen hittills ... - M3 - IDG
2.1022/1.713888/huawei-p30
Rankning: 9/10 - ‎Recension av Mattias Inghe
1 apr. 2019 - Huawei P30 och P30 Pro har nu lanserats. Kameran är definitivt grejen med Huaweis senaste toppmobil. Men resten av P30 Pro går inte heller ...
TEST: Huawei P30 / P30 Pro – bästa kameramobilen hittills - M3 - IDG
2.1022/1.713888/huawei-p30/sida/2/p30-omdome

Rankning: 9/10 - ‎Recension av Mattias Inghe
1 apr. 2019 - Test: Huawei P30 Pro – den bästa kameramobilen hittills ... Prisjakt.nu. Bild på Huawei P30 Pro Dual SIM (8GB RAM) 256GB från Prisjakt.nu ...
Test: Huawei P30 Pro – en magisk kameramobil - Surfa
surfa/test-huawei-p30-pro/
Rankning: 9,1/10 - ‎Recension av Joel Oscarsson
för 6 dagar sedan - Test: Huawei P30 Pro – en magisk kameramobil. Av ... och långt ifrån perfekta, fingeravtrycksläsaren till det bästa sättet att komma in i mobilen.
Saknas: hittills
Test: Huawei har åter bästa mobilkameran i P30 Pro | Metro
.metro/artikel/test-huawei-har-åter-bästa-mobilkameran-i-p30-pro

27 mars 2019 - Med P30 Pro drar Huawei ifrån konkurrenterna när det gäller fotokvalitet. Metro har fått en första titt på mobilen.
Saknas: hittills
Nyhet: Huawei P30 Pro - Huawei säkrar kameratronen - Ljud & Bild
.ljudochbild/nyheter/mobil/huawei-sakrar-kameratronen/
26 mars 2019 - De senaste åren har Huawei seglat upp som trea i mobiltoppen. ... Huawei P20 Pro och Mate 20 Pro till de bästa kameramobilerna. ... Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild. ... De första datorerna med Nvidias snabbaste PC-grafikprocessor hittills har kommit.
Bästa Android-mobiler 2019: mobiltelefoner från Samsung, Huawei ...
global.techradar./.../basta-android-mobiler-2019-mobiltelefoner-fran-sams...

8 mars 2019 - iPhone XS · Mobilabonnemang · AirPods · Huawei P30 Pro · Galaxy S10 ... Bäst i test – vi listar de bästa mobilerna med Android OS som du kan köpa idag. ... Den bästa mobilen från Huawei hittills. ... Huawei Mate 20 Pro är den just nu bästa mobilen någonsin från det .... Den bästa mobilkameran vi testat.
Androidarkivet: dxomark - Swedroid
swedroid/tag/dxomark/
Av det dussintal modeller som Dxo har testat hittills ligger Google Pixel 3 och ... Huawei P20 och P20 Pro sätter rekord i DxoMarks kameratest ... DxoMark har testat Huaweis nya toppmodeller och båda telefonerna har satt rekord i ... Apple Iphone 8 Plus hamnar i topp på DxoMarks lista över bästa kameramobilerna.
Huawei Mobile - Inlägg | Facebook
sv-facebook. › ... › Företag › Lokal tjänst › Företagstjänst › Huawei Mobile
"Huawei P30 Pro – den bästa kameramobilen hittills". m3.idg. Vi testar Huawei ..... Mobil har redan fått möjlighet att testa Huawei P30 Pro. Läs mer om…
Tester - Telekom idag
telekomidag/avdelning/tester/

Mobilkameran som zoomar extremt bra. Premium. Mobiltest. PARIS. Det är kameran som är grejen med Huaweis nya flaggskepp P30 Pro. Zoomen är ... Premium. Mobiltest. Samsung slår till igen. Nya Galaxy S9 är årets hittills bästa telefon.
Mobiltelefontester - Smarte Penger
.smartepenger.no/testsok/mobiltelefontester
Test: Huawei P30 Pro – den bästa kameramobilen hittills ... Men resten av P30 Pro går inte heller av för hackor, även om det finns viss marginal för förbättring.

Mobiltelefon test – Vilken är bäst i test? Smarto har svaret
.smarto/mobilt/basta-mobiltelefon/
27 feb. 2018 - Allt från Samsung S9 till iPhone X till Huawei P30. .... En mobiltelefon bäst i test måste vara av god eller hög kvalitet, ha fått fantastiska .... Samsung Galaxy S9 kommer med det absolut bästa operativsystemet vi sett hittills i en Android. .... Den dyrare P30 Pro har en ännu bättre kamera och är den som ...
Huawei Mate 10 Pro visas upp | Pctidningen
pctidningen/telefon/androidmobil/huawei-mate-10-pro-visas-upp

17 okt. 2017 - Mate 10 Pro är Huaweis nya flaggskeppsmobil som tar upp kampen med både ... om att ha gjort den snabbaste telefonen hittills visar sig när vi kan testa den. ... Huaweis nya mobiltelefon P30 kan ta användbara bilder i mörker. ... Här är det tre galnaste kameramobilerna ... Bästa Android-telefonen just nu.
Ta mobilkameran till nästa nivå | Digitalfotoforalla
digitalfotoforalla/kamera/mobilkamera/5-genvagar-till-suverana-mobilbilder
10 juli 2017 - Den bästa som vi hittills har testat är DJI Osmo Mobile. ... Nya Huawei P30 Pro kan både fånga de vida vidderna och komma närmare avlägsna ...
Tio i Topp: Köp Bästa i Jämförande Test Mobiler och Samrttelefoner ...
adlanda › Tio i Topp

31 mars 2019 - Vilken är den bästa kameramobilen 2019? ... Ta reda på var det bästa av 2018 som iPhone XR, Huawei Mate 20 Pro och ... till de bästa telefonerna från 2019 som Huawei P30 när de släpps. ... Båda har hittills den mest premiuma Google-telefonvaran, bra batterilivslängd, laddning trådlöst och vattentätt.
Bilder på Test: Huawei P30 Pro – den bästa ...
Bildresultat för Test: Huawei P30 Pro – den bästa kameramobilen hittills
Bildresultat för Test: Huawei P30 Pro – den bästa kameramobilen hittills
för 6 dagar sedan
Bildresultat för Test: Huawei P30 Pro – den bästa kameramobilen hittills
Bildresultat för Test: Huawei P30 Pro – den bästa kameramobilen hittills
Bildresultat för Test: Huawei P30 Pro – den bästa kameramobilen hittills
Fler bilder för Test: Huawei P30 Pro – den bästa kameramobilen hittills
Rapportera bilder
Webbresultat

Huawei P20 Lite, P20 och P20 Pro läcker - Feber
feber/tag/%20P2?p=1
Läs mer om Motorola, motorola, p30, p20 plus, iphone x, huawei ... JerryRigEverything har lagt vantarna på Huawei P20 Pro och i vanlig ordning får telefonen genomgå ett gäng tester ... Huawei P20 Pro överlägset bästa kameramobilen just nu .... Hittills har musik från Spotify distribuerats enligt schemat som syns på bilden ...
Feed aggregator | nashnet.nu
.nashair./aggregator/helpx.adobe./security/products/flash.../nashnet.nu?...
... 24-åring hackade Microsoft och Nintendo – men slipper fängelse · Test: Huawei P30 Pro – den bästa kameramobilen hittills · Så kan du emulera modore ...
Data nyheter | nashnet.nu
nashnet.eu/aggregator/categories/2?page=12

... och Nintendo – men slipper fängelse · Test: Huawei P30 Pro – den bästa kameramobilen hittills ... Topp100 2019: Här är Sveriges 5 bästa delningstjänster.
Nyheter | nashnet.nu
kapoot.nu/aggregator/categories/1?page=86
... men slipper fängelse · Test: Huawei P30 Pro – den bästa kameramobilen hittills ... åkning i 15-kilometersloppet som han själv ser som sin bästa VM-chans?
Nyheter | nashnet.nu
.kapoot.nu/aggregator/categories/1?page=38
... men slipper fängelse · Test: Huawei P30 Pro – den bästa kameramobilen hittills ... Rekordlågt deltagande till trots noterades ett av de bästa resultaten genom ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar