L-Politiker: Vi vill se Erik Ullenhag som ny partiledare - Stockholm Alex

Latest

2019/04/12

L-Politiker: Vi vill se Erik Ullenhag som ny partiledare

Vi vill se Erik Ullenhag som ny partiledare

L-politiker: Vårt parti måste stå upp för de liberala värderingarna

DEBATT. Liberalerna står inför ett avgörande vägskäl när vi nu ska välja partiledare. Liberala grundvärderingar om frihet och mänskliga rättigheter hotas i hela världen. Det är lätt att nedslås och det finns många utmaningar i vårt samhälle, men vi ledande liberala kommunpolitiker är övertygade om att liberalismen och Liberalerna behövs mer än någonsin.




Just därför är det så viktigt att vi får ett positivt ledarskap, som visar på framtidstro och optimism. Ett ledarskap som svarar på det människor frågar efter och som gör det på ett sätt som alla förstår.

Som kommunpolitiker får vi ofta ta del av människors vardag och problem. Vi har örat mot marken och hör vad som efterfrågas. Det här är våra förväntningar på framtidens ledarskap för Liberalerna.

För det första, ideologin – Liberalernas existensberättigande ligger i att vi tar strid för de liberala värderingarna och det liberala samhället, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet.

Europas nationalistiska högerpopulism representeras i Sverige av Sverigedemokraterna (vars idéarv och program står mycket långt från de flesta svenskars värderingar).

Nästa partiledare för Liberalerna måste vara tydlig i ställningstagandet mot denna nationalistiska högerpopulism och mot samverkan eller samarbete med Sverigedemokraterna.

För det andra, sakpolitiken – Liberalerna har en bra och genomarbetad politik. I valrörelsen framgick t ex att vi har den bästa miljöpolitiken i Alliansen enligt miljöorganisationer, den bästa hbtq-politiken enligt hbtq-organisationer – och den bästa skolpolitiken enligt väljarna.

Vi ska naturligtvis hålla fast vid våra styrkor, men vi ska också bredda vår sakpolitiska profil. I kommunerna ser vi inte minst behovet av att lyfta de socialpolitiska frågorna i vid bemärkelse.

Sjukvården, som angår alla och gång på gång prioriteras högst av alla frågor av väljarna. Men också skyddsnäten som måste vara starka då krisen drabbar och livet sviker.

Ett område som är lätt att glömma bort men som är grundläggande i ett demokratiskt samhälle är kultur- och mediepolitiken – ytterst handlar det om den mångfald och yttrandefrihet som vi idag tar för givet men som hotas av mörka krafter. Vi får inte heller tappa bort de alltid aktuella jämställdhetsfrågorna och där har vi ett stolt arv att förvalta.



Allt detta är vad socialliberalism handlar om.

För det tredje, organisationen – Liberalerna består av individer med ett enormt engagemang och bred kompetens. Vi måste få ta plats, synas – och samtidigt kunna ta ett ansvar för partiets och politikens framtid.

Vår framtida partiledare kan inte förväntas vara en ensam frälsare. Hen måste bygga ett team och stå fast förankrad i vad partiets medlemmar och företrädare står för – och omvänt kunna känna ett stöd i partiorganisationen.

Alla vi liberaler har starka viljor och röster – vi måste också bli bättre på att tillsammans föra fram den liberala politik vi enats om.

Finns det någon som kan leva upp till dessa förväntningar? Ja, för oss framstår Erik Ullenhag som starkast av de namn som nämns.

Han har en lång erfarenhet inom politiken på olika positioner men också med en yrkeskarriär i bagaget. Erik Ullenhags omvittnat positiva och samlande ledarskap är något Liberalerna behöver. Han är en god lyssnare och många vittnar om hans förmåga att möta både medlemmar och väljare.

Vi är övertygade om att Erik Ullenhag kan navigera ideologiskt och principiellt i ett komplicerat politiskt landskap och vi hoppas därför att Erik Ullenhag ställer upp som partiledarkandidat.

Rasmus Jonlund, ordförande Kungsholmens stadsdelsnämnd Stockholm (L)
Marianne Damström Gereben, gruppledare, skolkommunalråd Solna (L)
Peter Edholm, vice gruppledare, kultur- och fritidskommunalråd Solna (L)
Lars Johansson, kommunalråd Botkyrka (L)
Moa Rasmusson, kommunalråd Sollentuna (L)
Göran Hellmalm, gruppledare Ekerö (L)
Daniel Forslund, biträdande regionråd Region Stockholm (L)
Jan Jönsson, socialborgarråd Stockholm (L)
Amelie Tarschys Ingre, kommunalråd Lidingö (L)
Daniel Adborn, kommunalråd Nynäshamn (L)
Metin Hawsho, gruppledare Södertälje (L)
Anne-Lie Elfvén, gruppledare SDN Södermalm (L)
Christoffer Jönsson, gruppledare SDN Hässelby-Vällingby (L)
Jessica Sjönell, gruppledare SDN Skarpnäck (L)
Åsa Nilsson Söderström, gruppledare SDN Spånga-Tensta (L)
Abit Dundar, ordförande SDN Hägersten-Liljeholmen (L)
Martin Vallas, gruppledare SDN Skärholmen (L)
Pernilla Enebrink, gruppledare SDN Älvsjö (L)
Mats Hasselgren, gruppledare SDN Östermalm, f d kommunalråd Täby (L)
Asi Rebbati, gruppledare SDN Rinkeby-Kista (L)
Charlotta Schenholm, ordförande Liberala kvinnor Stockholms län (L)
Anna Starbrink, regionråd Region Stockholm (L)
10:01 DEBATT Vi vill se Erik Ullenhag som ny partiledare ... - Aftonbladet
debatt/a/b5OEad/vi-vill-se-erik-ullenhag-som-ny-partiledare
för 1 dag sedan - Vi vill se Erik Ullenhag som ny partiledare. L-politiker: Vårt parti måste stå upp för de liberala värderingarna. Detta är en debattartikel.
Experten: Sätter press på Ullenhag | Aftonbladet
nyheter/a/AdrepA/experten-satter-press-pa-ullenhag
för 1 dag sedan - Detta sätter press på att Erik Ullenhag ska berätta om han kandiderar. ... Vi vill se Erik Ullenhag som ny partiledare · LÄS OCKSÅ ...
22 L-politiker: Vi hoppas att Erik Ullenhag ställer upp - Omni
omni/22-l-politiker-vi-hoppas-att-erik-ullenhag-staller-upp/a/awJgG5

för 19 timmar sedan - Debattörerna skriver att nästa partiledare måste vara tydlig i sitt ... debatt L-politiker: Vi vill se Erik Ullenhag som ny partiledare Aftonbladet ...
Lokalpolitiker: ”Det är Erik Ullenhag vi vill ha” - Omni
omni/lokalpolitiker-det-ar-erik-ullenhag-vi-vill-ha/a/JoOabj
för 2 dagar sedan - Lokalpolitiker: ”Det är Erik Ullenhag vi vill ha”. Opinion Flera Liberala lokalpolitiker vill att Erik Ullenhag blir ny partiledare efter Jan Björklund, .... I nya Range Rover Evoque kan du, från förarsätet, se igenom din motorhuv med ...
Erik Ullenhag ny favorit att bli partiledare för Liberalerna - Expressen
expressen/nyheter/striden-i-l-toppnamn-sluter-upp-for-ullenhag/
19 mars 2019 - Enligt Ekot vill flera framstående liberaler som vill se Erik Ullenhag som Jan Björklunds efterträdare. ... LÄS MER: Birgitta Ohlssons besked – blir inte ny partiledare ... Alltså vi hade jättekul hela kvällen, säger kvinnan i paret.
Flera L-politiker vill se Ullenhag som ny ledare | Norra Skåne
nsk/2019/03/19/flera-l-politiker-vill-se-ullenhag-som-ny-ledare/

19 mars 2019 - Flera tunga partiföreträdare vill nu se Erik Ullenhag som ny ledare för ... tidigare jämställdhetsminister ska ta över som partiledare efter Jan ...
22 L-politiker: Vi hoppas att Erik Ullenhag ställer upp - ƒPlus - fPlus
fplus/22-l-politiker-vi-hoppas-att-erik-ullenhag-staller.../a/na18vx
för 19 timmar sedan - Erik Ullenhag borde efterträda Jan Björklund som partiledare för ... debatt L-politiker: Vi vill se Erik Ullenhag som ny partiledare Aftonbladet ...
Lokalpolitiker: ”Det är Erik Ullenhag vi vill ha” - ƒPlus
fplus/lokalpolitiker-det-ar-erik-ullenhag-vi-vill-ha/a/2GpWpl

för 2 dagar sedan - Flera Liberala lokalpolitiker vill att Erik Ullenhag blir ny partiledare efter Jan Björklund, skriver de på SvD Debatt. Debattörerna anser att han är ...
Socialdemokraternas tankesmedja förordar Erik Ullenhag som ny ...
ledarsidorna/.../socialdemokraternas-tankesmedja-forordar-erik-ullenhag-so...
Socialdemokraternas tankesmedja förordar Erik Ullenhag som ny partiledare för ... Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik. ... Centerpartiet vill trots sin stora partikassa att väljarna skall betala för sin valrörelse. ... 730På förlagsdelen av Ledarsidorna – under varumärket Greycat ...

L i Solna stöder Ullenhag - StockholmDirekt
stockholmdirekt/nyheter/...ullenhag/repsdk!7P5jtBuw0lIPkBgG0HsZg/
för 17 timmar sedan - Liberalerna i Solna vill se Erik Ullenhag som nästa partiledare. Vid ... Damström Gereben och Peter Edholm, Erik Ullenhag som ny partiledare.
BARBRO WESTERHOLM VILL SE ERIK ULLENHAG... - Facebook
facebook./...vill-se-erik-ullenhag-som-ny-partiledare.../19016625099...
BARBRO WESTERHOLM VILL SE ERIK ULLENHAG SOM NY PARTILEDARE FÖR L ... Det ser ut som vid Januariavtalet - media rapporterade ihärdigt att Jan ...
BARBRO WESTERHOLM VILL SE ERIK ULLENHAG ... - Facebook
facebook./marcus.oscarsson.7/posts/1901662509940382?...id...
BARBRO WESTERHOLM VILL SE ERIK ULLENHAG SOM NY PARTILEDARE FÖR L ... Per-Ola Malmström Personligen tycker jag att vi behöver mer hjärna och ...
Då väljer Liberalerna sin nya partiledare | Metro
metro/artikel/då-väljer-liberalerna-sin-nya-partiledare

19 mars 2019 - Erik Ullenhag är en av förhandsfavoriterna till att ta över som partiledare. Foto: TT ... LÄS MER: 16 distrikt: Hen vill vi se som nästa partiledare i ...
Lina Nordquist vill se Erik Ullenhag som partiledare för L - P4 Uppland ...
sverigesradio/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=7179859
19 mars 2019 - Lina Nordquist vill se Erik Ullenhag som partiledare för L ... Vi skulle behöva hans lyssnande och samlande ledarskap efter en lång tid av uppslitande interna konflikter, ... En ny partiledare ska utses veckan efter midsommar.
L-politiker: Erik Ullenhag bör bli Liberalernas ledare | SvD
svd/darfor-bor-erik-ullenhag-bli-var-nasta-ledare
för 3 dagar sedan - Vi, lokalpolitiker och framför allt ideologiskt engagerade liberaler från olika håll i ... ”Därför bör Erik Ullenhag bli vår nästa ledare” ... Kravet på en partiledare är att vara glasklar i detta, och att hålla ... Det är Erik Ullenhag vi vill ha. ... Stödet för Sabuni växer: "Kan attrahera nya väljare" ... Mejl: debatt@svd,
Erik Ullenhag – Wikipedia
sv.wikipedia.org/wiki/Erik_Ullenhag

Erik Ullenhag är son till f.d. chefredaktören för Upsala Nya Tidning fil.dr ... sin egen partiledare Lars Leijonborg i frågan om så kallade övergångsregler för ... Vi har alla ett ansvar att se till att vi inte får ett motsvarande debattklimat i Sverige. ... på DN debatt den 19 december 2011 berättade Ullenhag att han ville motverka det ...
Nyamko Sabuni och Erik Ullenhag kan ta över Liberalerna - DN
dn/nyheter/politik/kluvna-liberaler-oense-om-det-viktiga-vagvalet/
16 feb. 2019 - Bild 1 av 2 ”Nyamko Sabuni har de rätta egenskaperna: tydlighet, förankrad i verkligheten och har en klar uppfattning om hur vi ska ta oss an ...
Saknas: vill
Sabuni borde vara ett självklart val - Kristianstadsbladet
.kristianstadsbladet/article/sabuni-borde-vara-ett-sjalvklart-val/
19 mars 2019 - Vad som helst kan hända, och med Sabuni vid rodret finns alla ... i P1 att hon vill se Erik Ullenhag (L) som partiledare eftersom ”det här med ...
Experten: Sätter press på Ullenhag - Enköpings-Posten
eposten/nyheter/omvarld/experten-satter-press-pa-ullenhag-unt5266066.aspx
för 1 dag sedan - Detta sätter press på att Erik Ullenhag ska berätta om han kandiderar. ... Vi vet inte vad Erik Ullenhag står för, men Sabuni har skrivit ganska ... är en av dem som propagerat för Nyamko Sabuni som ny partiledare. ... Fram till dess kan länsförbund och medlemmar föreslå vem de vill se som nästa partiledare.

Nu väntar vi bara på Ullenhag - Östra Småland
.ostrasmaland/ledare/nu-vantar-vi-bara-pa-ullenhag/
för 5 timmar sedan - Ta del av våra nya användarvillkor ... Nyamko Sabuni kandiderar nu som partiledare för Liberalerna. ... Fri tillgång till allt på ostrasmaland. ... själv att hon vill fullfölja den överenskommelse som Liberalerna har ingått, eftersom man ska ... parti borta från makten inom kort kommer att lansera Erik Ullenhag.
Ullenhag vill se ett socialare folkparti - Corren
corren/asikter/ullenhag-vill-se-ett-socialare-folkparti-4215199.aspx
Folkpartiets partisekreterare - Erik Ullenhag - tar emot mig på partiets riksdagskansli. ... Ni ska ju välja ny partiledare i september och mycket talar för att det blir ... Den mer nyliberala politik som vissa inom centern vill driva gick vi inte till val på ...
Många vill se Sabuni framför Ullenhag: "Lite mer star quality" - Tv4
tv4/.../många-vill-se-sabuni-framför-ullenhag-lite-mer-star-quality-119...

för 14 timmar sedan - Många vill se Sabuni framför Ullenhag: "Lite mer star quality" ... att hon vill bli Liberalernas nästa partiledare efter Jan Björklund. ... Men hon har varit i blåsväder tidigare och inom Liberalerna finns flera som föredrar Erik Ullenhag. ... "Tror inte människor nöjer sig med detta". klipp. i dag kl 15:52. längd. 6:32.
Timbro: ”Lägg moms på offentlig sektor” | Dagens Samhälle
dagenssamhalle/.../timbro-lagg-moms-pa-offentlig-sektor-27138
för 4 timmar sedan - Ta bort kommunernas momsfrihet, uppmanar Timbro, som vill ha en ... 6. Vi vill se Erik Ullenhag som ny partiledare. Liberalerna står inför ett ...
Liberaler sluter upp bakom Ullenhag - Syre Göteborg - Tidningen Syre
tidningensyre/goteborg/2019/nummer.../liberaler-sluter-upp-bakom-ullenha...

19 mars 2019 - Kan Erik Ullenhag bli Liberalernas näste partiledare?Foto: Christine Olsson/TT. TT. I jakten på en ny partiledare för Liberalerna så uttrycker nu flera av ... Morgan Johansson vill skärpa lag för böndernas skull ... M-analys: Vi sköt oss i foten ... redaktionen@tidningensyre • prenumeration@tidningensyre ...
Liberalernas vägval - Sabuni eller Ullenhag? - Samtiden
samtiden.nu/2019/03/liberalernas-vagval-sabuni-eller-ullenhag/
28 mars 2019 - Erik Ullenhag efterträdde Sabuni som integrationsminister och försökte förfalska fakta om hur ... Om vi skulle ha en tävling om ”Mr Politiskt Korrekt”, skulle Ullenhag vinna alla dagar i veckan. ... En som vill se Sabuni som partiledare är arkitekten bakom den ... Nya massanmälningar av ofredanden på festival.
Liberaler sluter upp bakom Ullenhag - Sydsvenskan
sydsvenskan/2019-03-19/liberaler-sluter-upp-bakom-ullenhag
19 mars 2019 - I jakten på en ny partiledare för Liberalerna så uttrycker nu flera av partiets företrädare sitt stöd för Erik Ullenhag, tidigare ekonomiskpolitisk ...
Nyamko Sabuni kandiderar till ny partiledare för Liberalerna
va/.../04/.../nyamko-sabuni-kandiderar-till-ny-partiledare-for-liberalern...

Hon vill ta över när Jan Björklund lämnar partiledarposten. ... Nyheter Publicerad 2019-04-11 09:17 av Finwire / Direkt / VA ... Övriga tänkbara kandidater till posten är Erik Ullenhag, Johan Pehrson, Cecilia Wikström .... Hans svenska barnmobil floppade trots hajp och blytunga investerare: ”Vi gjorde ett jättestort misstag” ...
Nyheterna på TV4 Play - Många vill se Sabuni framför Ullenhag: "Lite ...
tv4play/program/nyheterna/11979438
för 1 dag sedan - Många vill se Sabuni framför Ullenhag: "Lite mer star quality" ... att hon vill bli Liberalernas nästa partiledare efter Jan Björklund. ... tidigare och inom Liberalerna finns flera som föredrar Erik Ullenhag. ... Nyamko Sabuni: “Vill samverka där vi tycker lika” .... De nya amorteringskraven - så påverkar de dig.
Liberaler sluter upp bakom Ullenhag - HD
hd/2019-03-19/liberaler-sluter-upp-bakom-ullenhag
19 mars 2019 - I jakten på en ny partiledare för Liberalerna så uttrycker nu flera av partiets företrädare sitt stöd för Erik Ullenhag, tidigare ekonomiskpolitisk ...

Alla människor i Sverige ska ha möjligheten att ta sig dit de vill. ... Det är det vi Liberaler menar med att frihet måste försvaras. ... partiledare och har därför valt att nominera Erik Ullenhag, Cecilia Malmström och Birgitta Ohlsson. ... Se kalender ...
Han ska vara med och utse ny partiledare - Nya Kristinehamns-Posten
nkp/2019/02/07/han-ska-vara-med-och-utse-ny-partiledare/
7 feb. 2019 - maria.andersson@nkp · 0550-41 25 15 ... Vi vill ha en så transparent process som möjligt. Partiets nästa landsmöte är i november. – Senast då ska vi välja en ny ordförande, säger Eric Hesselius. ... nominera Nyamko Sabuni, Erik Ullenhag, och Cecilia Malmström till uppdraget som ny partiledare.
Erik Ullenhag kan efterträda Björklund | Fria Tider
.friatider/erik-ullenhag-kan-eftertr-da-bj-rklund

16 feb. 2019 - Tidigare integrationsminister Erik Ullenhag lyfts nu fram som möjlig ... nu som en möjlig efterträdare till Jan Björklund som partiledare för Liberalerna. ... 12:34 Kraftig minskning av nya lån ... Familjehemsmamman till Fria Tider: "Jag ville visa att jag tänker på honom" ... Malmös kriminella: Vi är utbrända.
Nyamko Sabuni vill ta över Liberalerna - Smålandsposten
.smp/okategoriserade/nyamko-sabuni-kandiderar-som-l-ledare/
för 1 dag sedan - Fri tillgång till allt på smp. ... Andra som nämnts som möjlig partiledare är Erik Ullenhag, tidigare minister i regeringen Reinfeldt och numera ... En ny partiledare ska väljas vid ett extra landsmöte fredagen den 28 juni.
Nyamko Sabuni vill ta över Liberalerna - Sverige - Eskilstuna Kuriren
ekuriren/nyheter/.../nyamko-sabuni-vill-ta-over-liberalerna-sm4812747.a...
för 1 dag sedan - Hon skriver att hon vill att Liberalerna ska vara ett parti som tar sig ... Bland de andra personer som nämnts som möjlig partiledare för Liberalerna finns Erik Ullenhag, ... En ny partiledare ska väljas vid ett extra landsmöte fredagen den 28 ... Vi använder data för att göra din upplevelse på mobil.ekuriren ...
Sabuni Liberalernas räddare? - Sydöstran
.sydostran/ledare/sabuni-liberalernas-raddare/

för 17 timmar sedan - Nyamko Sabuni, L, vill bli ny partiledare för krisdrabbade och splittrade ... Fri tillgång till allt på sydostran. Endast ... Det är knappast troligt att den mer motvillige Erik Ullenhag vill ställa upp som kandidat. ... Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.
Sabuni kandiderar till partiledare för Liberalerna | SVT Nyheter
svt/nyheter/inrikes/nyamko-sabuni-kandiderar
för 1 dag sedan - Nyamko Sabuni kandiderar till posten som partiledare i Liberalerna, meddelar hon i tidningen Nu. ... förutom Nyamko Sabuni, Erik Ullenhag, ambassadör i Jordanien och ... Vem som blir partiets nya ledare avgörs vid ett extra landsmöte den 28 juni. ... Mats Knutson: ”Nyamko Sabuni vill bli ny partiledare”.
Svep: L-politiker stödjer Ullenhag - Fokus
fokus/2019/03/svep-l-politiker-stodjer-ullenhag/

19 mars 2019 - Vid sidan av Nyamko Sabuni lanseras nu Erik Ullenhag som kandidat till ... Liberalerna ska välja ny partiledare i slutet av juni. Fokus Andra ...
Vem tar över L? - Fokus
fokus/2019/03/vem-tar-over-l/
15 mars 2019 - Nyamko Sabuni, Erik Ullenhag, Cecilia Malmström eller Christer Nylander? ... Vem blir Liberalernas nästa partiledare? ... Lagom till semestern gör vi det nu möjligt för den som vill bygga en ... en arkitekt för ritningar på en ny glasveranda till villan på Värmdö som var ... Har du bilden eller klippet alla vill se?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar