Apple nya Mac Pro kan kosta över 300 000 kronor - Stockholm Alex

Latest

2019/06/04

Apple nya Mac Pro kan kosta över 300 000 kronor

Apples nya Mac Pro kan kosta över 300 000 kronor

En helt ny modell av Mac Pro, en ny proffsskärm, nya operativsystem och ett säkrare sätt att logga in i appar och på webbsidor. Här är de viktigaste nyheterna från Apples WWDC-event.

På tisdagskvällen, svensk tid, presenterade Apples vd Tim Cook en rad efterlängtade mjukvaru-uppdateringar och funktioner. Som väntat blev det också dags att säga hejdå till Itunes.

Apple Mac Pro kan kosta över 300 000 kronor


Här är de stora nyheterna från årets WWDC-event:

Ny Mac Pro
Toppversionen av nya Mac Pro med 28-kärnig Intel Xeon W-processor, 1,5 TB arbetsminne, 4 TB ssd-lagring och fyra AMB Radeon Pro Vega II Duo-grafikkort väntas få en riktigt saftig prislapp.

The Verge har räknat ut att supervarianten av nya Mac Pro, som börjar säljas i höst, kommer att kosta åtminstone 35 000 amerikanska dollar, motsvarande över 350 000 kronor. Då har de inte ens tagit hänsyn till nya Pro Display XDR-skärmen med 6k-upplösning, hdr och kontrastförhållandet 1 000 000:1, som väntas landa på cirka 50 000 kronor. Det tillhörande skärmstativet kostar 10 000 kronor.

Basmodellen av nya Mac Pro kommer att kosta 5 999 dollar, motsvarande strax över 60 000 svenska kronor. De svenska priserna är ännu inte fastställda.

Apple WatchOS6
Apple Watch nya operativsystem WatchOS6 ger användarna bättre funktioner för hälsa och träning, och tillgång till App store direkt på klockan.

Appen Noise mäter ljudnivån i realtid och kommer att varna Watch-användare för farliga ljudnivåer under exempelvis konserter eller sportevenemang.

Cycle Tracking är namnet på en ny app där användare kan logga information om sin menscykel, förutse kommande mens och fertila perioder. Samma funktion kommer även att ingå i Iphone-appen Hälsa med Ios 13.

Apple Mac Pro kan kosta över 300 000 kronor


Med nya WatchOS6 kommer också appen Röstmemon finnas tillgänglig på den smarta klockan, ljudböcker som har köpts via Apple Books kommer att gå att lyssna på direkt via den nya ljudboksappen och när Siri svarar på frågor med ett webbplatsresultat kommer dessa att kunna visas i sin helhet på Apple Watch.

Ios 13
Iphones nya operativsystem ska göra Apples smarta telefoner betydligt snabbare och smidigare. Förklaringen är "systemomfattande optimering", som får appar att köra i gång två gånger så snabbt, minskar nedladdningsstorleken på appar med 60 procent och gör Face ID 30 procent snabbare.

Apple passar också på att lansera en ny snabb och enkel sekretessfunktion till sina telefoner, kallad Sign In with Apple. Du ska inte längre behöva logga in med dina sociala konton, verifiera mejladresser och välja nya lösenord. I stället autentiserar du dig med ditt Apple-ID, även om du loggar in på en tredjepartstjänst. Apple genererar då ett unikt, slumpmässigt ID och om du önskar kan du också skapa en unik, slumpmässig mejladress så din riktiga mejladress kan fortsätta vara privat.

Den nya säkerhetsfunktionen ska förstås fungera med Face ID- eller Touch ID-autentisering, och har dessutom en inbyggd tvåfaktorsautentisering för extra säkerhet. Till skillnad från Facebook och Google som erbjuder liknande tjänster lovar Apple att inte använda den nya funktionen för att kartlägga sina användare eller hur de använder sin appar.

Apple introducerar också nya redigeringsmöjligheter för foton och videos, bland annat ska du nu kunna rotera en filmsnutt.

Kartappen blir mer detaljerad och erbjuder samtidigt fler säkerhetsfunktioner. Apple utlovar större vägtäckning, bättre information för fotgängare och högupplösta 3d-foton för att visa städer på gatunivå. Med Sign in with Apple ska användarna kunna logga in på tredjepartsappar utan att behöva oroa sig för att någon ska kartlägga vad de gör.

MacOS Catalina
Det nya operativsystemet för Apples datorer innebär bland annat att Itunes försvinner. I stället får vi tre appar: Music, TV och Podcasts. Tv-appen får stöd för 4k-video. Med funktionen Sidecar ska användare nu också enkelt kunna använda sin Ipad som extern skärm.

Har du tappat bort någon Apple-enhet? Med nya "Find My"-appen ska du kunna hitta din hårdvara med hjälp av en säkrad Bluetooth-signal.

Voice Control utökas så användare ska kunna styra sin dator enbart med rösten.

IpadOS
Apple ger Ipad sitt eget operativsystem med ny hemskärm som kan visa fler appar på varje sida, möjlighet för användarna att arbeta med flera filer och dokument samtidigt i samma app. Webbläsaren Safari är inte längre mobilanpassad, utan visar datorversionen av en webbplats.

tvOS 13
Apple tv:s nya mjukvara får stöd för spelkontrollerna Xbox One S och Playstation Dualshock 4, vilket ska göra det enklare att spela Apple Arcade-spel när prenumerationstjänsten för spel lanseras i höst.

Apple Mac Pro kan kosta över 300 000 kronor


Nya tvOS 13 får också stöd för flera användare, för att enkelt kunna växla mellan olika familjemedlemmar, och stöd för flera användare även i Apple Music-appen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar