Bilfritt Stockholm : Stopp för alla bilar i City - Stockholm Alex

Latest

2017/09/17

Bilfritt Stockholm : Stopp för alla bilar i City

Bilfritt Stockholm Stopp för alla bilar i City
I dag söndag blir det bilfritt i City när “I stan utan min bil” anordnas för tredje året i rad. Samtidigt hålls den årliga cykelkarnevalen som bland annat anordnar en lastcykelmässa.

I samband med Europeiska trafikveckan anordnar Stockholms stad på söndag den 17 september den bilfria dagen “I stan utan min bil”. Då kommer stora delar av centrala Stockholm att vara avstängd för all motordriven fordonstrafik mellan klockan 09-18.


https://stockholmalex.blogspot.com/2017/09/bilfritt-stockholm-stopp-for-alla-bilar.html

                                   Bilfri dag i city växer – bilar förbjuds på ännu fler gator

Det är tredje året i rad som dagen arrangeras och nytt för i år är att det avstängda området även utökas jämfört med tidigare. Förutom Gamla stan kommer även Biblioteksstan i år att ingå i den bilfria zonen.

– Man stänger av innerstan och det kommer helt enkelt att bli svårt att åka bil in till stan, säger Göran Bolinder, chef för trafikpolisen i Stockholm.

Lastcykelmässa och cykling utan bilar

Enligt Stockholms stad är tanken att ge stockholmarna möjlighet att uppleva en stad fri från biltrafik och med det även erbjuda en chans att pröva nya sätt att transportera sig i City.

Under dagen kommer det också att anordnas flera aktiviteter i området. Bland annat kommer det hållas samtal om hållbara satsningar, erbjudas provturer med elcykel, ges råd om stadsodling, uppvisningar i BMX och skateboard och även ges möjlighet att bygga en egen drake.

På söndag anordnas även Cykelkarnevalen, som är ett årligt event där alla som vill får vara med och cykla genom ett bilfritt Stockholm. På förmiddagen anordnas även cykelaktiviteter på Norrbro med bland annat en Lastcykelmässa.

"Svårt att köra bil till och från stan"

Bilburna trafikanter som tänkt åka runt i stan bör därför helt ställa bilen hemma på söndag.

– Helt klart kommer det att bli svårt att köra bil till och från stan, säger Göran Bolinder.

Taxi, färdtjänst och de som i förväg har getts dispens kommer dock att kunna trafikera det avstängda området.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar