Nordiska motståndsrörelsen : Nazisterna överklagar – tar strid för längre rutt. - Stockholm Alex

Latest

2017/09/28

Nordiska motståndsrörelsen : Nazisterna överklagar – tar strid för längre rutt.

Nazisterna överklagar – tar strid för längre rutt.

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsens tillåtna demonstrationsväg i Göteborg på lördag har kortats.
Nu har NMR överklagat förvaltningsrättens beslut.
"Att stora folksamlingar befinner sig i närområdet utgör inte i sig en konkret förväntan om att nöd- eller nödliknande situationer skall uppstå", skriver NMR-ledaren Simon Engelin i överklagandet.
Samtidigt överklagar Svenska fotbollförbundet beslutet att låta marschen avsluta utanför Gamla Ullevi.

https://stockholmalex.blogspot.com/2017/09/nazisterna-overklagar-tar-strid-for.html
               Simon Engelin tågade i den icke tillståndsgivna demonstrationen i Göteborg i helgen.

Polisen rustar för lördagens demonstrationer i Göteborg. Polishusets garage har förvandlats till en stor arrest och poliser från samtliga regioner i hela landet kommer hjälpa till att stävja ordningen, berättar regionpolischefen Klas Friberg på en presskonferens på onsdagsförmiddagen.
Då, på lördag, ska nazistiska Nordiska motståndsrörelsen demonstrera i Göteborg och flera motdemonstrationer väntas också äga rum. NMR fick en demonstrationsrutt tillståndsgiven av polisen, men den ändrades och kortades sedan av förvaltningsrätten.



https://stockholmalex.blogspot.com/2017/09/nazisterna-overklagar-tar-strid-for.html


Enligt domen som kom i måndags ska NMR nu samlas något längre bort från Svenska mässan, där Bokmässan samtidigt pågår. Dessutom beslutade förvaltningsrätten om en tidigare slutplats, utanför fotbollsarenan Gamla Ullevi i stället för på Gustaf Adolfs torg.

LÄS MER : Nazisternas demonstrationsväg kortas

Det är något som nu har överklagats av NMR, till kammarrätten.
– Vi ska titta på det under dagen och se hur vi går vidare, säger Simon Isaksson, tillförordnad kammarrättsassessor på kammarrätten i Göteborg.
NMR:s överklagan
I överklagandet skriver NMR-ledaren Simon Engelin:
"Förvaltningsrätten frångår polisens ordnings- och säkerhetsbedömning genom att hävda att ett sådant rent undantagsfall skulle kunna vara aktuellt i förevarande fall med avseende på de folksamlingar som återfinns vid Svenska Mässan och judiska synagogan".

https://stockholmalex.blogspot.com/2017/09/nazisterna-overklagar-tar-strid-for.html
                       Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Falun tidigare i år.

Engelin fortsätter i överklagandet:

"Det måste redan i sig anses tveksamt om en situation där polismyndigheten bedömer att de kan trygga ordning och säkerhet kan nå upp till en förväntan om sådana 'extrema omständigheter' som kan utgöra undantag. Förvaltningsrättens domskäl talar om 'eventuella konsekvenser' för de berörda folksamlingarna. Det står i klar strid med det krav på konkret och förväntad fara som i doktrin måste vara för handen. Att stora folksamlingar befinner sig i närområdet utgör inte i sig en konkret förväntan om att nöd- eller nödliknande situationer ska uppstå".
Samtidigt meddelade Svenska fotbollförbundet under onsdagen att de kommer överklaga beslutet att låta marschen avslutas vid Gamla Ullevi. En timme efter att nazistmarschen ska vara avslutad kommer Gais möta Brommapojkarna vilket skapat oro i fotbollslägret.
– Vi tycker att det är direkt olämpligt och jag är väldigt oroad över konsekvenserna av beslutet, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand i ett uttalande.
NMR:s instruktioner inför demonstrationen
NMR har inför marschen gått ut med instruktioner till dem som avser att delta. GT har tidigare berättat att deltagarna uppmanats till, bland annat, att "omedelbart" angripa personer som går emot NMR vid bråk.


https://stockholmalex.blogspot.com/2017/09/nazisterna-overklagar-tar-strid-for.html
                           Naziströrelsen och NMR (Nordisk motståndsrörelsen) växer

LÄS MER: Poliser kommer bära kroppskameror vid nazistmarschen

Deltagarna i demonstrationen uppmanas också att utstråla "styrka". NMR:s instruktioner innehåller konkreta tips på hur deltagarna bäst åstadkommer detta: "Vi är aldrig trötta." "Inga händer i fickorna eller knappande på mobiltelefonen." "Vi fryser aldrig. Att stå och huttra utstrålar bara svaghet".
Också en privatperson har överklagat förvaltningsrättens dom om demonstrationsvägen.
Vid lunchtid under onsdagen meddelade Kammarrätten i Göteborg att de räknar med att ta ställning till frågan om så kallad inhibition först på fredag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar