Otto Warmbier : Otto Warmbier var blind och döv när han kom från Nordkorea - Stockholm Alex

Latest

2017/09/27

Otto Warmbier : Otto Warmbier var blind och döv när han kom från Nordkorea

Otto Warmbier var blind och döv när han kom från Nordkorea

NEW YORK. Den fängslade amerikanen Otto Warmbier var svårt misshandlad när han släpptes från Nordkorea.
Nu berättar hans föräldrar om den fruktansvärda synen som mötte dem – och sonens sista dagar i livet.
– Vi hörde ett ylande, ofrivilligt och omänskligt ljud, säger hans pappa till Fox News.



https://stockholmalex.blogspot.com/2017/09/otto-warmbier.html
                           Otto Warmbier pratar med reportrar i Pyongyang


Den 22-åriga studenten Otto Warmbier fängslades i Nordkorea under en turistresa efter anklagelser om att ha försökt stjäla en propagandaaffisch på hotellet. 18 månader senare skulle han äntligen släppas fri, delvis tack vare Sverige.

Men ingen hade kunnat ana hur illa däran Otto Warmbier var. Allra minst hans föräldrar.
I en första intervju efter sonens död berättar Fred och Cindy Warmbier för Fox News om sonens tortyrliknande skador och orsaken till att han dog bara några dagar efter hemkomsten.
Otto Warmbiers pappa: "Kroppen ryckte våldsamt"
Otto Warmbier flögs med ambulansflygplan och landade i Cincinnati, Ohio, 13 juni. Hans föräldrar hade fått veta att sonen troligtvis hade fått en hjärnskada och att han var i koma. Men läget var om möjligt värre än så.

– Vi gick mot planet, de hade precis landat och motorerna var fortfarande i gång, halvvägs upp för trappan började vi höra ett ylande, ett ofrivilligt och omänskligt ljud, säger Fred Warmbier i intervjun.
Först när de kom in i planet, och såg sonen ligga på en bår, förstod de att ljudet kom från honom.
– Ottos huvud var rakat. Han hade en näringsslang i näsan och stirrade tomt ut i luften och kroppen ryckte våldsamt.

Enligt föräldrarna var han blind och döv, hade fått tänderna sönderslagna och hade ett stort sår på foten. Efter två dagar hade febern stigit till 40 grader.

– Vad vi hade föreställt oss, eftersom vi var optimistiska, var att Otto skulle vara i koma men att läkarna skulle kunna behandla honom, att han skulle få bästa tänkbara vård och all kärlek och komma tillbaka till oss, säger hans mamma.
"Vi älskade honom så mycket vi kunde"
Hon beskriver sonen som ”vacker inifrån och ut”.

– Att se honom så där var för mycket för mig. Jag svimmade nästan men tog mig samman och åkte med honom i ambulansen. Han hade redan varit ensam alldeles för länge. Vi stannade hos honom och älskade honom så mycket vi kunde.
Otto Warmbier dog 19 juni på University of Cincinnati Medical Center. Nordkorea har förnekat tortyr och påstått att 22-åringen drabbades av en livshotande matförgiftning och att det i kombination med sömntabletter orsakade hans tillstånd. Men läkarna som undersökte honom i USA hittade inga såna tecken, däremot allvarliga hjärnskador.

https://stockholmalex.blogspot.com/2017/09/otto-warmbier.html
Otto Warmbiers föräldrar Fred och Cindy Warmbier efter begravningen. Otto Warmbier dog bara några dagar efter att han återvände från Nordkorea.

Daily Mail skriver att föräldrarna tidigare kritiserat president Obama för att han inte gjorde tillräckligt för att få hem deras son. De ska också ha blivit tillsagda att inte kritisera Nordkorea för att undvika att reta upp regimen ytterligare. Efter Fox News-intervjun twittrade president Trump att det var en bra intervju och skrev att Otto blev ”torterad av Nordkorea” vilket ska vara första gången han officiellt anklagar landet för att ha använt tortyr mot Otto Warmbier.

Föräldrarna anklagar Nordkorea för terrorism
I intervjun är föräldrarna mycket kritiska till Nordkorea och kallar landet för ett terroristland.

– Vi är här för att berätta för er att Nordkorea inte är något offer. De är terrorister, säger Fred i intervjun. De kidnappade Otto, de torterade honom och de skadade honom med flit. De är inga offer.
Cindy Warmbier säger också att de tror att enda anledningen att deras son fick komma hem var för att Nordkorea visste att han skulle dö. Otto Warmbier dömdes till 15 års straffarbete i mars 2016.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar