Apple Pay : Premiär för Apple Pay – ska ersätta kreditkort - Stockholm Alex

Latest

2017/10/24

Apple Pay : Premiär för Apple Pay – ska ersätta kreditkort

Premiär för Apple Pay – ska ersätta kreditkort

I dag, tisdag, lanseras Apple Pay i Sverige – med betallösningen kan du handla med din Iphone i stället för med korten.
Bland andra Nordea, Mastercard och Visa och Izettle stöder redan betalformen.
–Med lanseringen av Samsung Pay i april och nu Apple Pay kommer contactless förhoppningsvis även ta fart i Sverige, säger Johan Bendz, strategi- och kommunikationschef hos IZettle. 


Apple Pay : Premiär för Apple Pay – ska ersätta kreditkort
                               MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Apples betalfunktion Apple Pay har redan etablerats i europeiska länder som Storbritannien, Spanien, Italien och Frankrike och under tisdagen är det alltså Sverigepremiär. 
Apple Pay fungerar med tech-jättens smarttelefoner och smartklockan Apple Watch. Genom att registrera de betalkort som accepteras i telefonen så kan den användas i alla affärer och butiker som accepterar dessa kort i sina kontaktlösa terminaler.

LÄS MER: Applerival slår rekord – men vd:n lämnar

Nordea, Visa och Mastercard fungerar med Apple Pay i Sverige

Först ut av storbankerna att göra sina kort kompatibla med Apple Pay är Nordea. Korttillverkaren Visa stöder den nya betallösningen från start.
– De flesta svenskar använder redan mobilen för betalningar eller banktjänster och är vana vid att ha flera olika tjänster i mobilen. Lanseringen av Apple Pay i Sverige gör att ännu fler kan använda sina mobila enheter för säkra och bekväma betalningar, säger Christina Lind, Sverigechef på Visa i ett uttalande.
Även Mastercard gör Apple Pay tillgängligt för sina kortkunder i Sverige.
– Med dagens lansering av Apple Pay, i samarbete med våra kortutgivare, stärker vi vår satsning kring att erbjuda Mastercards kortinnehavare trygga och smidiga mobila betalningar i alla kanaler, säger Sasha Krstic, regionchef för Mastercard i Norden och Baltikum, i ett uttalande.


Apple Pay : Premiär för Apple Pay – ska ersätta kreditkort
                      ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN


LÄS MER: Sverigepremiären nära för Apple Pay 

Samsung före Apple med betallösning på smarttelefon i Sverige

Mobilbetalningsföretaget Izettle och bensinbolaget St1 hör till andra aktörer som stöder Apple Pay.
– För konsumenten är Apple Pay en helt ny betallösning, men det är bara början av en spännande, ny generation av smidigare och säkrare sätt att betala på. För kunden blir det bekvämt och inte minst säkrare och snabbare att använda en ny generation digitala plånböcker, säger Hilde Wahl, vd på St1.
Samsung drog i mars i gång sin betallösning, Samsung Pay, som i dagsläget stöds av SEB och deras Mastercard, Handelsbanken, Swedbank, Nordea, Ica banken, Eurocard och Rikskuponger.
I förra veckan berättade Dina Pengar om att samstämmiga uppgifter till tech-bloggen Macpro gjort gällande att Apple Pay skulle lanseras i dag, tisdag, och att Nordea skulle vara först av storbankerna att stödja betallösningen.
Uppgifterna avfärdades som rykten av Nordeas presschef Petter Brunnberg, men visade sig alltså stämma.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar