Johanna Möller : Möller vill bli frikänd – nu startar rättegången - Stockholm Alex

Latest

2017/11/07

Johanna Möller : Möller vill bli frikänd – nu startar rättegången

Möller vill bli frikänd – nu startar rättegången

 Morddömda Johanna Möller anlände till Svea hovrätt – i handfängsel och eskorterad av vakter – vid 9.15 på tisdagsmorgonen.
 I hovrätten hoppas Möller, som dömdes till livstid i tingsrätten, bli helt frikänd.
 Expressens Kim Malmgren rapporterar direkt från salen i Svea hovrätt.
    
Johanna Möller : Möller vill bli frikänd – nu startar rättegången
           Mohammad Rajabi döms till 14 års fängelse och Johanna Möller döms till livstids fängelse.


Klockan 09.30 på tisdagsmorgonen inleddes hovrättsförhandlingen mot Arbogakvinnan Johanna Möller och hennes tidigare sambo Mohammad Rajabi. Rättegången hålls i Svea hovrätt i Stockholm.
Dagen innebär starten på en lång rättegång som kommer att sträcka sig till slutet av januari eller – om det behövs – början av februari.


LÄS ÄVEN : GW : Johanna Möllers krav är helt poänglös

För Johanna Möller står mycket på spel. Hon häktades i september förra året misstänkt för mordet på sin pappa, mordförsöket på sin mamma och senare anstiftan till mord på sin make Aki Paasila. Men hon har hela tiden hävdat sin oskuld.
I tingsrätten dömdes hon till livstids fängelse och Mohammad Rajabi dömdes till 14 års fängelse och utvisning.

Nya förhör med Johanna Möllers barn

Hovrättsförhandlingen inleddes med att Johanna Möller bestred åtalspunkterna om mord och anstiftan till mord som hon dömdes till livstids fängelse för i tingsrätten.
Mohammad Rajabi yrkade på sänkt straff och efter första pausen valde han att lämna förhandlingen. Eftersom rättegången inledningsvis kommer att kretsa kring Aki Paasilas död, där Rajabi inte på något sätt är inblandad, fick han tillåtelse från både åklagare och domare att lämna salen.
Tisdagens förhandlingsdag vigdes åt åklagare Jessica Wennas sakframställan avseende mordet på Aki Paasila.


Johanna Möller : Möller vill bli frikänd – nu startar rättegången
                                            Är hon spindeln i det bisarra mordnätet?


Åklagaren gick inledningsvis in i detalj och redogjorde för Johanna Möllers privatekonomi tiden innan och i samband med maken Aki Paasilas död.
De sista åren innan Paasilas död fick Johanna Möller in totalt 2,2 miljoner kronor i form av gåvor från sina föräldrar och från två fastighetsförsälljningar.

Men en frikostig konsumtion innebar att Möller levde långt över sina tillgångar. Vid årsskiftet 2014-2015 var pengarna slut – och på grund av dotterns beteende hade föräldrarna strypt sin ekonomiska generositet mot henne.


Johanna Möller : Möller vill bli frikänd – nu startar rättegången
                                          Johanna Möller på väg i i rättegångssalen.


– Nu står hon här och har bara sina egna inkomster att lita på. Men hon fortsätter konsumera på samma sätt, sa Jessica Wenna i hovrätten.
Efter makens död uppgick Johanna Möllers förmögenhet till fem procent ägande av sin bostad samt drygt 5 000 kronor på kontot. Då fick hon drygt en kvarts miljon kronor inbetalat till följd av en av försäkringarna som hon själv är dömd för att ha tecknat.
Huvudsakligen kommer vittnesmål och förhör från tingsrättsförhandlingen att spelas upp för ny bedömning i hovrätten.

LÄS ÄVEN : Johanna Möllers liv bakom galler

Däremot kommer det att hållas nya förhör med två av Johanna Möllers barn, samt med hennes svärson. Samtliga tre är formellt misstänkta för inblandning i Aki Paasilas död, men inte till den grad att åklagare Wenna har valt att åtala dem.


Johanna Möller : Möller vill bli frikänd – nu startar rättegången
              Johanna Möllers tidigare pojkvän Mohammad Rajabi då han fördes i till rättssalen.

Eftersom de är misstänkta kan de inte välja att avstå från att vittna, trots att de är att betrakta som närstående till Johanna Möller. Detta har Arbogakvinnan kritiserat. Hon har även, utan framgång, krävt att ett inspelat videoförhör med hennes minderårige son ska stoppas från att spelas upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar