Paula Savina : Paula blev utslängd från krogen – var ”för lättklädd” - Stockholm Alex

Latest

2017/11/04

Paula Savina : Paula blev utslängd från krogen – var ”för lättklädd”

Paula blev utslängd från krogen – var ”för lättklädd”

Paula Savina, 20, var ute på nattklubben Allstar i Umeå när hon helt plötsligt blev utkastad, skriver Västerbottens-Kuriren. 
Anledningen: hon hade en ”triggande” klädsel.
– Det kändes bara som en bortförklaring, säger Paula Savina.

Paula Savina : Paula blev utslängd från krogen – var ”för lättklädd”
                                          Paula slängdes ut från krogen – var för lättklädd


Paula Savina var ute på krogen Allstar i Umeå för drygt två veckor sedan. Hon och hennes kompisgäng stod och dansade på dansgolvet när en vakt vinkade åt henne att komma dit.
Först frågade vakten hur mycket Paula Savina hade druckit. När vakten sedan insåg att hon inte var för onykter började hon istället kommentera Paulas klädsel och bad henne sätta på sig en kofta, eller lämna klubben.

”Triggande klädsel”

När Paula Savina bestämde sig för att gå hade ytterligare en vakt anslutit sig till diskussionen. När hon vänt ryggen till säger vakterna att henne klädsel är för ”triggande”.
– Det gjorde så ont att höra från personal som man ändå har väldigt mycket förtroende för, berättar hon.
Argumentet för att Paula inte fick vara kvar på klubben på grund av sin klädsel var enligt Allstars vakter att de har en klädkod som förbjuder linnen. Men enligt Paula Savina var det fler i hennes sällskap som bar linne, utan att få någon kommentar om det.

Paula Savina : Paula blev utslängd från krogen – var ”för lättklädd”
                                                                  Paula Savina

”En bortförklaring”

Det kändes bara som en bortförklaring och inte som en verklig anledning till att jag inte fick vara där, säger Paula Savina.
Nattklubbar är redan en utsatt miljö för tjejer och Paula Savina blev väldigt besviken över vakternas agerande. Hon reagerade även starkt på att vakten använde sig av ordet triggande för att beskriva hennes kläder.
Jag kände att det hon menade var: antingen sätter du på dig kläder eller så får du skylla dig själv, ifall någon tar sig friheten att göra något med dig, berättar Paula Savina.
Nu hoppas Paula Savina på en ursäkt från vakterna som slängde ut henne.
Allstar har avböjt att kommentera händelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar