Champions League: Real Madrid till CL-final efter målvaktstavla - Stockholm Alex

Latest

2018/05/02

Champions League: Real Madrid till CL-final efter målvaktstavla

Champions League Real Madrid vs Bayern Munich. Real Madrid till CL-final efter målvaktstavla.

Real Madrid är klart för Champions League-final. Ett misstag från Sven Ulreich och två mål från Karim Benzema tog dem dit.

Real Madrid hade 2–1 med sig till tisdagens semifinalretur mot Bayern München. De förvaltade det resultatet på ett fint sätt.

Mötet på Santiago Bernabéu slutade 2–2, Real Madrid därmed till Champions League-final.

Målfesten inleddes med att Joshua Kimmich gav gästade Bayern ledningen redan i den tredje matchminuten. Bortaglädjen blev dock kortvarig. Bara åtta minuter senare hittade Karim Benzema fram till en kvittering.

Samma Benzema gjorde även 2–1 i inledningen av den andra halvleken. Målet föregicks av en ordentlig målvaktstavla.

Sven Ulreich missade totalt på en hemåtpassning, Benzema fick helt öppet mål och kunde enkelt rulla in bollen.

Bayern väckte liv i matchen en stund senare när James Rodríguez, utlånad från just Real Madrid, gjorde 2–2.

De rödklädda tyskarna hade ett par hyfsade lägen efter det. Allra främst ett Corentin Tolisso-skott från nära håll som Keylor Navas reflexräddade.

Real Madrid höll dock undan och kunde jubla efter slutsignalen.

I finalen väntar antingen Liverpool eller Roma. De två lagen brakar samman på Stadio Olimpico i Rom under onsdagskvällen. Liverpool bär med sig ett 5–2-resultat dit efter segern hemma på Anfield förra veckan.

– Vi måste tro på det att försöka utföra ett nytt mirakel ­­– och att säga mirakel är på sin plats, säger Romas tränare Eusebio Di Francesco under presskonferensen inför returen.

Champions League-finalen spelas i Kiev den 26 maj.