Uruguay vs Portugal VM 2018: Uruguay vs Portugal team News, prediktion och förhandsvisning - Stockholm Alex

Latest

2018/06/28

Uruguay vs Portugal VM 2018: Uruguay vs Portugal team News, prediktion och förhandsvisning

VM 2018 Uruguay vs Portugal VM 2018: Uruguay vs Portugal team News, prediktion och förhandsvisning

Om Uruguay vs Portugal match

Gruppera A-vinnarear Uruguay vänder mot grupp B löpare-upp Portugal i understödja jumbo-16 matchen av 2018en VM. Uruguay nådde den andra omgången genom att vinna alla tre Gruppspel, utan att medge ett mål, medan Europeiska Champions Portugal slog Marocko och drog med Spanien och Iran för att nå rundan av 16. Matchen-det första tävlings mötet mellan de två-äger rum på fisht Olympic Stadium, Sochi, lördagen den 30 juni och sparkar igång vid 21:00 lokal tid.


Uruguay vs Portugal VM 2018: Uruguay vs Portugal team News, prediktion och förhandsvisning


Uruguay team nyheter, uppdateringar och fakta

Uruguays lag nyheter

Uruguay ändrade deras system för att leka Ryssland och belönades med ett mer anfalla kapacitet. Om de håller sig med samma 4-4-2 diamant mot Portugal återstår dock att se. Jose Maria Gimenez missade matchen, med Sebastian Coats ersätta honom på Center-back, men han är tillbaka i utbildning efter hans lår skada och kunde återvända.

Viktiga aktörer i Uruguay

Luis Suarez-har mål i var och en av de två sista matcherna att studsa tillbaka från en under-par prestanda i öppningen spelet

Edinson Cavani-efter 40 mål i 47 spel för PSG förra säsongen gjorde han det sista målet mot Ryssland att bryta sin anka vid årets VM

Diego Godin-Uruguays enormt erfarna kapten har lett tillbaka fyra till sex på varandra följande rena lakan och måste nu hålla Cristiano Ronaldo under wraps

Uruguay gruppens etapp runda-upp

1) Uruguay 1-0 Egypten
2) Uruguay 1-0 Saudiarabien
3) Uruguay 3-0 Ryssland

Uruguay laget vann grupp A med tre segrar från tre matcher, inte medger ett enda mål i processen. Jose Maria Gimenez gjorde den sena vinnaren som Oscar Tabarez team Beat Egypten 1-0 i deras öppningsmatchen, medan det tog en tidig Luis Suarez strejk för att ge Uruguay en 1-0 seger mot Saudiarabien. Som bekräftade Uruguays plats i den andra omgången och de förseglade topplacering i stil-Suarez öppna scoring mot Ryssland, innan en olycklig nedböjning av Denis Cheryshev fördubblade sin fördel. Igor Smolnikov avskedades för två gula kort innan halvtid och Edinson Cavani sopade hem det tredje målet i sista minuten.

Uruguays team form

Uruguay har nu vunnit alla sex matcher de har spelat i 2018 och är ännu att medge ett mål. De vann två av två i Kina Cup i mars, med Edinson Cavani scoring mot både Tjeckien och Wales att leda Uruguay till seger, innan en 3-0 seger mot Uzbekistan i sin enda VM Warm-Up match. Vid världscupen vann de alla tre gruppspelet matcher till grupp A med nio poäng.

Uruguay förutspådde startlinjen upp
Förväntad rad: 4-4-2

Portugal team nyheter, uppdateringar och fakta

Portugal team News

Ricardo Quaresma gjorde en stor inverkan i stället för ineffektiva Bernardo Silva mot Iran, scoring öppnings målet-en lysande, curling strejk från avstånd med utsidan av hans fot-och bör behålla sin plats mot Uruguay. Bernardo Silva har misslyckats med att leva upp till sina föreställningar med Manchester City förra säsongen. Andre och Adrien Silva kom också in i startlinjen upp mot Iran men Goncalo Guedes och Joao Moutinho-som de ersatte-var båda väckts som sena substitut.


Uruguay vs Portugal VM 2018: Uruguay vs Portugal team News, prediktion och förhandsvisning



Portugal nyckelaktörer

Cristiano Ronaldo (Striker)-hans missade straff mot Iran var en sällsynt blip på en VM där han redan har gjort ett hat-trick mot Spanien och bli den högsta poäng europeiska internationella fotbollsspelare genom tiderna med sitt mål mot Marocko.

Ricardo Quaresma (Winger)-erfarna ytter såret tillbaka klockan för att göra en lysande mål i dragningen med Iran.

Jose Fonte (centrum-tillbaka)-tillsammans med Pepe, kommer Fonte att få i uppdrag att hålla Luis Suarez och Edinson Cavani under wraps.

Portugal gruppspel runda upp

Portugal 3-3 Spanien
Portugal 1-0 Marocko
Portugal 1-1 Iran

Portugals VM fick en underhållande start som Cristiano Ronaldo träffade ett hat-trick i en 3-3 oavgjort med Iberiska rivaler Spanien. Ronaldos tredje-en fri-kick-bärgade en punkt sent på. Han gjorde en annan mot Marocko att bryta det europeiska rekordet för alla tiders internationella mål, men hans missade straff i den slutliga matchen mot Iran visade sig kostsamt. Portugal fotbollslag var inställda på att toppa gruppen tills en kontroversiell video-granskade straff tillät Irans Karim Ansarifard till nivå. Iran segrade nästan det även mer sistnämnd i stopp tid, men Portugal fortlevde för att gå igenom.

Portugal team form

Portugal har dragit fyra av sina sista sex matcher, inklusive de två dragningar i gruppspelet. De drog också med Tunisien, trots ledande 2-0, och det följdes av en mållös dra med Belgien. Bortsett från att slå Marocko, Portugals enda andra seger i deras senaste sex matcher var en 3-0 nederlag Algeriet-artighet av Goncalo Guedes ' Double-i deras slutliga VM Warm-Up match.

Portugal förutspådde startlinjen
Förväntad rad: 4-4-2