VM Visning: Frankrike vs. Argentina-prediktion, team News, laguppställningar - Stockholm Alex

Latest

2018/06/28

VM Visning: Frankrike vs. Argentina-prediktion, team News, laguppställningar

VM Visning 2018 Frankrike vs. Argentina-prediktion, team News, laguppställningar

VM 2018 Frankrike och Argentina huvudet i deras VM möter på lördag med chansen att gå vidare till kvartsfinalen, men båda sidor är ännu att övertyga om att de kan lyfta Jules Rimet Trophy den 15 juli.

Frankrike toppade grupp C med sju poäng men nettas bara tre mål i processen, medan Argentina krävde en sen volley från Marcos Rojo att säkra sina framsteg med en 2-1 vinna över Nigeria på tisdagskvällen.




Frankrike

Efter behandling på toppen av din VM-grupp resulterar i allmänhet mycket optimism inför knockout stadier, men så är inte fallet när det kommer till Frankrike som har varit tvungna att kämpa sig fram till de sista 16.

Det finns positiva att ta från sju poäng som spelas in från tre matcher utan att komma nära en prestation som skulle ha bedömts acceptabelt av deras anhängare, men Frankrikes Flair spelare är ännu inte dyka upp vid denna turnering.

Les Bleus visade en touch av klass med sin vinnare mot Peru men bortsett från att deras andra två mål-både mot Australien-kom från en kontroversiell straff och ett självmål, och tre halvor av fotboll har nu gått sedan Frankrikes sista mål.

Didier Deschamps kommer inte att vara alltför bekymrad eftersom hans prioritet är att vinna denna turnering, men det finns ett stort överflöd av talang i sin trupp-valt från utan tvekan den djupaste gröda av kvalitet i världs fotboll-och det är för närvarande uppfattas som DESCHAMPS och hans spelare uppfyller inte förväntningarna.

På baksidan kan övertygande föreställningar inte ha varit den bästa förberedelsen för att försöka förhandla denna sida av lottningen. Vinnaren av denna slips fortsätter med att spela den som segrar från Uruguay och Portugal möter och båda matcherna har potential att bli ett utnötningskrig.

DESCHAMPS har också hållit majoriteten av denna spelare inblandade med 20 av hans 23-man truppen har alla tillbringat tid på planen, även om det fanns lite nytta av featuring under de sista 30 minuterna av Danmark spel med båda lagen knappt spela över Walking Takt.

Det är kanske den största utmaningen för DESCHAMPS. Han har nu att förbereda ett team som är redo att gå i strid mot oppositionen som redan har fått stark kritik hemma och har övervunnit motgångar till framsteg genom sin grupp.

Vid något tillfälle kommer dessa två sidor Visa upp den typ av fotboll som världen förväntar sig, men lördagens match kunde komma ner till lust och Frankrike kommer att behöva öka sina prestationer för att matcha en ökande tro inom Argentina lägret.

Senaste form: WWDWWD

Argentina

Även om det har funnits ett inslag av kontroll över hur Frankrike har utvecklats genom sin grupp, kan inte samma sak sägas om Argentina som krävde ett mål från en osannolik källa att behålla sitt intresse för denna konkurrens.

De flesta av uppmärksamheten har fokuserat på likgiltiga föreställningar av Lionel Messi, behandling av Sergio Aguero och Målvakts fel från Willy Caballero, men Rojos väl slog volley under de senare stadierna mot Nigeria fick Argentina och chef Jorge Sampaoli ur fängelset, för närvarande åtminstone.

La Albiceleste och deras passionerade fans kommer inte att vara nöjd med skrotning sin väg fram till en fas av VM som fortfarande inte betraktas som det minsta, men det kommer lika att vara en Air av lättnad med att komma fram till Knockout rundor.

Det finns ingen komma bort från det faktum att Argentina har varit desperat under par och att utflykten från deras baklinje kommer bara att ge uppmuntran för framtida motståndare, men en seger som den över Nigeria kan förena en trupp.

Tvivel kvarstår över styrkan i förhållandet mellan Sampaoli och hans spelare, dock. Verkligheten i situationen är att Sampaoli var minuter från att förlora sitt jobb men Rojos perfekt tidsplanerad strejk-på fler sätt än en-lämnar landslaget Coach fortfarande i påstående för osannolik framgång under de närmaste veckorna.

Argentina befinner sig i den tuffaste halvan av lottningen men till skillnad från sina tidigare matcher där de har kommit upp mot oppositionen som inte nödvändigtvis stimulera motivation och stolthet, spel mot Frankrike, Portugal eller Uruguay och potentiellt Brasilien i Semifinaler är fixturer där argentinska spelare är beredda att leva och dö av svärdet.

Kraven finns där för spelarna att väcka sig, men anhängare kommer också att vara ivriga att se vilka svar de får från Sampaoli, som fortsätter att dela åsikt när det gäller hans team urval och taktik.

Det verkar inte vara en uppsättning strategi framöver, även om det inte bör betyda att detta Argentina team bör skrivas av. Frankrike är marginella favoriter att framsteg i helgen men en underdog tag är inte något som du vanligtvis förknippar med Argentina och de kunde njuta av det.

Senaste form: WLWDLW

Lag nyheter

Aguero kommer att hoppas att få en annan chans i början lineupen efter Gonzalo Higuaín var ineffektiv mot Nigeria tidigare i veckan.

Franco Armani kommer nästan säkert behålla sin plats mellan pinnarna efter att ha gjort sin debut i mitt i veckan, men Angel Di Marias plats i laget är i riskzonen.



Det finns krav på att Paulo Dybala ges en möjlighet från början, men Sampaoli är osannolikt att välja var och en av Juventus playmaker, Messi och Aguero.

DESCHAMPS har redan bevisat att han gärna blandar ihop sin trupp, vilket gör det svårt att förutsäga vilka spelare som kommer att finnas på lördagen.

Hugo Lloris kommer att återvända i mål, medan Samuel Umtiti och Paul Pogba kommer att innehålla i försvar och mittfältet respektive, men DESCHAMPS har beslut att fatta om den make-up av hans attack.

Kylian Mbappe förväntas komma in för Ousmane Dembele, men Olivier Giroud är inte en viss starter och Antoine Griezmann kunde spela ner i mitten.

Nabil Fekir har imponerat från bänken och kan starta, medan Djibril Sidibe kunde få nicka över Benjamin Pavard på höger-tillbaka.

Frankrike möjligt start lineupen:

Lloris Sidibe, Varane, Umtiti, Hernandez; Kante, Matuidi; Mbappe, Pogba, Fekir; Griezmann

Argentina möjliga startelvan:

Armani, Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico; Mascherano, Banega, Perez; Meza, Aguero, Messi