Malmö FF: Malmö FF vidare – nu rullar miljonerna in - Stockholm Alex

Latest

2018/08/02

Malmö FF: Malmö FF vidare – nu rullar miljonerna in

MALMÖ/STOCKHOLM. Returmötet mellan Malmö FF och CFR Cluj bjöd på dubbla drömmål och ett rött kort.
Efter 90 minuter hade skåningarna till slut löst avancemanget till tredje kvalomgången där ungerskt drömmotstånd väntar.
Och dessutom säkrat minst 17,5 miljoner kronor.

Malmö FF undvek ett Champions League-fiasko.
Efter den komfortabla 1–0-segern i Rumänien förra veckan trodde nog de flesta att skåningarna skulle ro hem avancemanget tämligen enkelt på hemmaplan under onsdagen.
Men det blev tufft hela vägen in.

Malmö FF – CFR Cluj 1-1: Vidi FC nästa

Dubbla drömmål

Efter en jämn första halvlek, med marginellt spelövertag för gästerna, kunde kroaten Damjan Djokovic elegant cykla in ledningsmålet strax före pausvilan.

Markus Rosenberg sköt i ribban några minuter senare, men 0–1 stod sig fram till den 55 minuten innan islänningen Arnor Traustason fick på en drömträff och skickade in kvitteringen bakom en chanslös Giedrius Arlauskis i Cluj-målet.

MFF vidare till nästa kvalrunda i Champions League - Malmö FF

– Jag kände att den skulle gå in. Ett av de snyggaste målen jag gjort. Näst viktigaste målet jag gjort. Gjorde ett mål mot Österrike i EM som nog var viktigare, säger Traustason efter matchen.

Fler strutar blev det inte i matchen, och rumänernas jakt på ett nödvändigt mål avtog dessutom efter att Emmanuel Culio drog på sig sitt andra gula kort i den 77:e minuten och blev utvisad.

Miljonregn

Med en man mer kunde MFF defilera mot avancemanget.
Segern innebär att klubben är garanterade minst 17,5 miljoner kronor i dagsläget, men summan kan komma att öka ordentligt. Vinner de regerande svenska mästarna dubbelmötet mot Videoton från Ungern (som besegrade bulgariska Ludogorets med totalt 1–0) i den tredje kvalomgången och sedan når Champions Leagues playoff-spel utgår ytterligare 51,5 miljoner kronor.

17,5 miljoner tack vare ditt mål?
– Kul.

Borde du ha 10 procent eller?
– Haha! Nej, det var en lagseger.
En plats i gruppspelet ger sedan minst 225 miljoner kronor.

1-1 tog Malmö till nästa CL-kvalrunda

Första matchen i dubbelmötet mot Videoton spelas på hemmaplan 7 augusti. Returmöte i Ungern en vecka senare.

– Jag kan ingenting om dem. Jag vet bara att Ludogorets var seedat. Vi kan mycket bättre än vad vi spelade i dag, säger kapten Rosenberg om motståndet.