Boråsrevyn "Skratteplanering" eller "Engångsskratt" 1986-87 - Stockholm Alex

Latest

2019/12/26

Boråsrevyn "Skratteplanering" eller "Engångsskratt" 1986-87


Curt Peterson var under många år Borås okrönte revykung. Han började redan på 1940-talet och kom att bli ett respekterat namn inom revybranschen. Trots att han aldrig lämnade Borås lyckades han bli bekant med många av Sveriges största artister. Han lyckades dessutom engagera dem till sina revyer. Zarah Leander, Douglas Håge, Gösta Bernhard, Siv Ericks, Sten-Åke Cederhök, Git Gay är några av alla de stjärnor som gästspelat i Petersons Boråsrevyer. 
Curt Peterson levererade även textmaterial åt andra revyer runt om i Sverige och han hjälpte självaste Karl Gerhard med att komplettera hans texter med verser om lokala personer och företeelser när denne gästspelade i Borås.


På nyåret 1986 satte han upp revyn "Skratteplanering" eller "Engångsskratt" med folkkära Gunilla Åkesson som gästartist. Ingvor Wennberg, mångårig scenpartner till Sten-Åke Cederhök, fanns med i ensemblen. Synar man rollistan hittar man också två namn som då ännu inte blivit riksbekanta - Lasse Brandeby och Jörgen Mörnbäck - men deras genombrott låg sannerligen inte långt borta. 
Expressens recensent Anders Björkman hade inte mycket positivt att säga om revyn men lät sig imponeras av Brandeby: "Överraskningen heter Lasse Brandeby och är en göteborgsk radiohumorist, känd i Västsverige som den galna figuren Kurt Olsson. När denne släkting till Kalle Sändare med ett häftigt och nästan aggressivt ordflöde lär publiken hur man bygger en julkyrka av en skokartong och ett mjölkpaket, då utvecklar han en sanslös humor."


Läs också:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar