Tjaddenrevyn "Jublar Anamma", Skandiateatern 1993 - Stockholm Alex

Latest

2019/12/19

Tjaddenrevyn "Jublar Anamma", Skandiateatern 1993


Hösten 1993 fyllde Tjadden Hällström 70 år och kunde dessutom fira 50 år som revymakare varav 10 år på Skandiateatern i Norrköping. Hans primadonna för året, Ewa Roos, firade 30 år som artist. Revyn fick således heta "Jublar Anamma". "Det är så bra - och det är så dåligt. Inget är för högt och inget är för lågt att skoja med när Tjadden drar igång sin nya nummerrevy - inget långsökt letande efter röd tråd den här gången. De simplaste skämt och ordvitsar blandas med välrepeterade högstående nummer som kan platsa i en kommande återblick", tyckte Britt-Marie Engdahl i Folkbladet. 

Norrköpings Tidningars kritiker tyckte att dansgruppen The Rhythm Hot Shot var kvällens stora behållning i en för övrigt ganska ljummen recension: "Några inslag är mycket roande. När Tjadden svävar omkring som kronvrak i monologen om Den svenska valutan är han i toppform, här är hans ordvitsande helt rätt. Ewa Roos sifferrabblande sång om Siffror, siffror, är en ekvilibristisk uppvisning. I andra sammanhang blir krängandet med ord ett självändamål, en uppvisning i att vara slängd i käften, en ytlig drift när Tjadden sumpar satiren för vitsen. Mer bonnkomik än samhällssatir. Och alla dessa ständiga sexanspelningar. Är karln kvar i puberteten?"



"Något större jubel infinner sig emellertid inte efter premiären på Teater Skandia i Norrköping, där finns inte heller så mycket anamma. Tjadden gör - och har väl alltid gjort - vänliga gammaldags revyer, mer för att roa än reta" skrev Sven Malm i Svenska Dagbladet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar